Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Breukelman wil opnieuw stap omhoog maken

Donderdag 24 mei 2018

Clubcompetitie - Chiel Breukelman werd zondag derde in de Omloop der Kempen in Veldhoven. De renner uit Gramsbergen kreeg bovendien na afloop de trui van beste clubrenner om de schouders.

In de sprint met vijf moest de renner van NWV Groningen alleen winnaar Daan van Sintmaartensdijk en runner-up Tim Kerkhof voor laten gaan. " Voor mij was het al een goede situatie dat ik als clubrenner mee was met vier renners  van continentaal niveau. Het was een bewuste keuze om veel kopwerk voor mijn rekening te nemen, maar misschien kwam ik die kracht wel wat te kort in de sprint. Ik vertrouwde op mijn snelle benen, maar er waren meer snelle mannen mee.  Meer zat er gewoon niet in. Het was sowieso top om op het podium te staan.”

Breukelman – onlangs ook al tweede in de Zuid Hollandse Eilanden Tour achter ploeggenoot Martijn Keizer – wil zichzelf graag weer op de kaart zetten de komende periode. Hij heeft daarvoor de clubcompetitiewedstrijden en het NK in gedachten. “Ik heb bij Piels even mogen proeven aan het continentale niveau, maar daarna was er geen plek voor me. Het zou heel mooi zijn als ik opnieuw een niveau hoger kan gaan presteren. Dit soort prestaties helpen me daarbij.”

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en Koffie



Eerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl