Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jelle Wolsink wint Parel van de Veluwe

Woensdag 06 juni 2018

Clubcompetitie - De Parel van de Veluwe voor mannen is gewonnen door Jelle Wolsink. De renner van VolkerWessels-Merckx rekende in de sprint af met Wiebe Scholten van Sensa-Kanjers voor Kanjers.

De sprint van het peloton werd ontlopen door Robin Lowik van De IJsselstreek, en die eiste zo de derde plek op.

De leiding in de clubcompetitie bleef in handen van Jesper Rasch, die namens West-Frisia al leidt vanaf de eerste wedstrijd uit de reeks.

De wedstrijd werd gekleurd door een lange ontsnapping van Marien Bogerd (IJsselstreek), Martijn Knol (Kannibaal), Harry Sweering (West-Frisia) en Roderik Egberink (Dutch Food Valley Classic). Bij de plaatselijke omlopen maakten de eerste concurrenten de oversteek en moest Knol de anderen laten gaan.

Bij de tweede passage van vijf aan de finish was de boel nog bijeen, maar vlak daarna reden Jelle Wolsink en Wiebe Scholten weg uit het peloton. De achterstand van het peloton schommelde lang tussen de 40 seconden en de minuut, maar de twee hielden stand. 

"We hadden met Sensa-Kanjers voor Kanjers afgesproken er een harde koers van te maken vandaag. En dan raken we ook nog met twee renners van deze clubs voorop. De samenwerking was ook goed bij ons en dat heeft gezorgd dat we vooruit blijven. Nu win ik, maar een andere keer is dat wellicht iemand van Sensa of Wiebe zelf zelfs."

Wolsink heeft de ban gebroken nadat het eerder niet goed draaide. "Ik werk en heb een studie, dan moet je jezelf tijdens de wedstrijden echt in vorm rijden. In de Nacht van Hengelo won ik een criterium en vervolgens was ik ook goed in de Ronde van Limburg. Ons strijdplan was vandaag om mij vooruit te laten rijden en Jeff Vermeulen achter de hand te houden voor de sprint. Mooi dat ik het af kan maken. Dat zorgt ook voor vertrouwen in de ploeg, hopelijk gaan we nu als team ook meer winnen. Ik zelf hoop deze vorm nog richting het NK in Philippine door te trekken."

1. Jelle Wolsink, 2. Wiebe Scholten, 3. Robin Lowik, 4. Bjorn Bakker, 5. Jordi Talen, 6. Jesper Rasch, 7. Martijn Keizer, 8. Patrick Bos, 9. Jesse de Rooij, 10. Bradley Soden, 11. Arjan Hofman, 12. Nick van der Meer, 13. Antonie van Noppen, 14. Xavier Poels, 15. Jeff Vermeulen

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl