Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland start sterk bij WK Para-Cycling Emmen

Vrijdag 06 juli 2018

Nieuws - Zes keer goud, een keer zilver en een keer brons is de oogst van het Nederlandse team na dag 1 van de UCI Para-cycling World Cup in Emmen.

Carmen Koedood, Tim de Vries, Laura de Vaan, Jennette Jansen, het tandemduo Vincent ter Schure/Timo Fransen en Daniel Gebru Abraham zorgden ervoor dat het Wilhelmus maar liefst zes keer te horen was in Drenthe.

Vooraf waren de verwachting hoog gespannen voor de Nederlandse selectie. Bondscoach Eelke van der Wal noemde een plek in de top-3 in het medailleklassement als doel voor de wereldbekerwedstrijd in eigen land, bovendien eindigde Nederland op de vorige World Cup – een maand geleden in het Belgische Oostende – nog als eerste in de medaillespiegel. De Nederlandse deelnemers stelden op de eerste dag alvast niet teleur. Al vroeg zorgde Carmen Koedood voor het eerste Nederlandse succes door goud te winnen in de WH2-klasse, waarna ook Laura de Vaan (WH5), Jennette Jansen (WH4) en Tim de Vries (MH5) hun handbike als snelste over het 7,8 kilometer parcours stuurden, dat afhankelijk van de categorie meerdere keren moest worden afgelegd. Chantal Haenen (brons) en Geert Schipper (zilver) mochten bovendien ook namens Nederland het podium op.

Daarmee was het Nederlandse succes op dag 1 nog niet gedaan. Het tandemduo Vincent ter Schure (stoker) en Timo Fransen (piloot) zorgden ervoor dat het goud in Nederland bleef ondanks de sterke concurrentie uit onder andere Spanje en Polen, de nummers twee en drie, terwijl ook Tristan Bangma en Cor van Leeuwen (6e) niet aan de tijd van Ter Schure en Fransen kwamen. Bij de C-rijders zorgde Daniel Gebru Abraham vervolgens voor een perfecte afsluiting van de dag door goud te winnen in de C5-categorie. De wereldkampioen op het onderdeel bleef de concurrentie in Emmen ruim voor.

Zaterdag en zondag staan de wegraces van de Para-cycling World Cup op het programma, terwijl zondag ook de team-relay wordt verreden.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl