Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WB Emmen: Vijf keer goud op dag 2

Zondag 08 juli 2018

Nieuws - De Nederlandse handbikers Carmen Koedood (WH2) Laura de Vaan (WH5), Jennette Jansen (WH4) en Tim de Vries (MH5) hebben zaterdag in de wegraces van de UCI Para-cycling World Cup in Emmen opnieuw goud gewonnen, nadat ze vrijdag al domineerden in de tijdrit van de wereldbekerwedstrijd voor aangepast wielrennen.

Ook Geert Schipper in de tijdrit nog goed voor zilver (MH4) won in de wegrace een gouden medaille, Chantal Haenen (WH4) en Mitch Valize (MH5) wonnen beiden een zilveren medaille. 

Op dag 1 van de World Cup in eigen land had Nederland al acht medailles gewonnen, op de tweede dag werd het aantal verder opgevoerd naar vijftien. Daarmee werd het medailletotaal van de wereldbekerwedstrijd in Oostende (12 stuks) van ruim een maand geleden al op dag 2 overtroffen. Een mooie verrassing voor bondscoach Eelke van der Wal die met zijn selectie toewerkt naar de WK van volgende maand in het Italiaanse Maniago. Bovendien beloven de goede prestaties veel met het oog op volgend jaar als de wereldkampioenschappen van 12-15 september in Emmen worden gehouden.

Opnieuw was het Carmen Koedood die zaterdag de toon zette. De 21-jarige handbikester won goud in de WH2 categorie. Laura de Vaan en ‘thuisrijdster’ Jennette Jansen – lid van Gehandicapten Sport Club Emmen – volgden haar goede voorbeeld door net als Koedood de dubbel te winnen in Emmen. Dat gold ook voor Tim de Vries. De handbiker, uitkomend in de MH5 klasse, won na een spannende sprint van landgenoot Mitch Valize. De andere Nederlander in de MH5 klasse Johan Reekers eindigde net naast het podium. Daarmee ontbrak alleen een clean sweep aan een fantastische dag voor het Nederlandse Para-cycling. 

Reacties bondscoach Loes Gunnewijk en handbiker Tim de Vries.



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl