Kijk ook eens op

Volg onsDumoulin verliest nauwelijks in ploegentijdrit

Maandag 09 juli 2018

Tour de France - Tom Dumoulin heeft met Team Sunweb een vijfde plek behaald in de Tour de France. De Limburger verloor slechts elf tellen op de winnende formatie BMC en minder op Sky, de ploeg van Froome.

Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo verloren aanzienlijk meer in de 35 kilometer lange rit tegen de klok voor teams.

Bij LottoNL-Jumbo had men net iets meer verwacht. "Je hoopt altijd op een verrassing, maar we moeten ook realistisch zijn”, aldus high performance manager Mathieu Heijboer. “Het was vandaag vooral belangrijk om iedereen in zijn kracht zo goed mogelijk te laten presteren. En dat de sterkeren de minderen niet zouden slopen. Dat is goed gelukt, maar we zijn iets te rustig vertrokken waardoor we iets meer tijd hebben verloren dan we ingecalculeerd hadden. Wat vooral opvalt vandaag, zijn de relatief kleine verschillen.” 

Kopman Steven Kruijswijk beaamt dat de ploeg iets te voorzichtig was in het eerste gedeelte. “We zijn voorzichtig van start gegaan om de ploeg niet meteen kapot te rijden. In het tweede gedeelte zijn we dan gaan versnellen. De tijd die we in het eerste gedeelte verloren, maakten we niet meer goed. Ik denk wel dat we er het maximale uitgehaald hebben. Ik voelde mezelf erg goed. Ik kon een gelijkmatig tempo rijden en draaide lekker mee. De vorm is goed en ik hoop deze week zonder schade door te komen."

 

1. BMC Racing Team

2. Team Sky 0.04

3. Quick-Step Floors 0.07

4. Mitchelton-Scott 0.09

5. Team Sunweb 0.11

6. EF-Drapac 0.35

7. Bora-Hansgrohe 0.50

8. Astana 0.51

9. Katusha-Alpecin 0.53

10. Movister 0.54

13. LottoNL-Jumbo 1.15

14. Trek-Segafredo 1.16

Truien: 

Geel: Greg van Avermaet

Groen: Peter Sagan

Wit: Soren Kragh Andersen

Bollen: Dion Smith

foto (c) SW Pix - Sportfoto.nl

 
 


Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl