Kijk ook eens op

Volg onsDumoulin en Mollema in spoor ritwinnaar Sagan

Woensdag 11 juli 2018

Tour de France - Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema eindigden in Quimper in het spoor van ritwinnaar Peter Sagan en wisten dus hun positie in het klassement vast te houden dan wel te verbeteren.

Sagan bleef Sonny Colbrelli (tweede) en Philippe Gilbert voor.

Dumoulin staat nog altijd zevende, nu op dertien seconden van het geel van Greg van Avermaet. "Het was een lastige etappe" zei de Girowinnaar van 2017. "De wegen waren smal, maar mijn ploeg hield me goed van voren. Het pakte goed uit, dus we kunnen tevreden zijn. Mijn benen zijn goed, maar nog niet super."

Ook Steven Kruijswijk was tevreden. “Vandaag was het constant opletten en telkens van voren blijven koersen”, aldus Kruijswijk, die gisteren twee keer ten val kwam. “Je moet niet het risico nemen om van achteren te koersen, want je weet nooit of ze dan van voren doortrekken. Het parcours was lastig: veel draaien en keren en erg smal. Ik ben blij dat ik de etappe heelhuids ben doorgekomen en samen met Primoz in de eerste groep ben binnengekomen op toch een lastige aankomst. Ik voel me goed en kon op de klimmetjes goed opschuiven."

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl