Kijk ook eens op

Volg onsSoet wint zilver in EK wegwedstrijd vrouwen -23

Zaterdag 14 juli 2018

Nieuws - Aafke Soet heeft zilver behaald op het Europees Kampioenschap op de weg in Tsjechie. De Friezin moest alleen de Tsjechische Nikola Noskova voor laten gaan.

Samen met Noskova en de Italiaanse Pirrone trok Soet snel ten aanval, maar de latere Europees kampioene begon niet veel later al aan een solo. Omdat Pirrone Soet niet meer kon volgen, moest de Nederlandse via een lange solo de zilveren plak opeisen. Pirrone viel terug in een groep achtervolgers met ook Yara Kastelijn, die om het brons mocht sprinten. Die plak werd opgeeist door de Italiaanse Paternoster.

Eerder won Soet al de Europese titel tijdrijden op dit EK. "Wat een resultaat" juichte ze na afloop. "Ik was al blij geweest met één podiumplek op dit EK, maar heb nu gewoon goud en zilver behaald. Hoewel het veld bij de junior-vrouwen eerder op de dag  ook al snel uit elkaar sloeg, had ik niet gedacht dat dit bij onze wedstrijd ook zou gebeuren, ook omdat het heel warm was. Maar Noskova trok in de eerste ronde al een keer door. Toen kon ik door kettingproblemen niet volgen, maar toen dat opgelost had, was ik vastbesloten om haar bij de tweede ronde goed in de gaten te houden. Maar ze was uiteindelijk op de beklimmingen te sterk voor mij. Ik moest eerst lossen en toen viel de Italiaanse Pirrone ook terug. Samen konden we een mooi verschil opbouwen ten opzichte van de rest. Ik wist al wel dat ik normaal gesproken voor zilver reed. Toen Pirrone weg viel, wachtte me nog een pittige uitdaging. Maar gelukkig kon ik een goed tempo houden en zo zilver behalen" zegt Soet op de website van de KNWU.

 

Vroeger op de dag reden de junior-vrouwen. Rozemarijn Ammerlaan en Sylvie Swinkels werden veertiende en vijftiende in de daguitslag.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl