Kijk ook eens op

Volg onsDumoulin rijdt richting podium in Tour de France

Woensdag 18 juli 2018

Tour de France - Tom Dumoulin heeft in de elfde etappe van de Tour de France zijn kaarten op tafel gelegd. De Limburger van Team Sunweb reed in de afdaling van de voorlaatste klim weg en reed met voorsprong de slotbeklimming van La Rosiere op.

Op vijf kilometer van de top kwam Geraint Thomas aansluiten bij Dumoulin. Net voor de streep liet de Brit zijn Nederlandse opponent achter en won uiteindelijk ook de rit. Mikel Nieve - overgebleven van de vroege vlucht - zag Thomas net voor de streep passeren. De renner van Sky pakte ook het geel.

Ook Chris Froome kwam nog bij Dumoulin, maar de Limburger pakte wel de tweede plek en de bijbehorende boniseconden. In het klassement staat hij nu derde.

Dumoulin voeld vandaag extra motivatie. "Mijn oom huurde hier altijd een huis en leerde me hier skieen. Dit voorjaar overleed hij, net als mijn tante. Voor hen wilde ik goed presteren, ik hoop dat ik hun trots gemaakt heb."

Steven Kruijswijk staat zesde, één plek achter ploeggenoot Primoz Roglic.

Voor Bauke Mollema verliep de wedstrijd dramatisch, hij mag zijn podiumambities opbergen als gevolg van zijn nabij Roubaix opgelopen rugblessure.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl