Kijk ook eens op

Volg onsDumoulin en Roglic winnen tijd op Froome

Woensdag 25 juli 2018

Tour de France - Tom Dumoulin en Primoz Roglic hebben in de zeventiende etappe van de Tour de France tijd genomen om Chris Froome. Wel verloren ze een aantal seconden op Geraint Thomas.

De dagzege ging naar Nairo Quintana, die imponeerde met een lange aanval op de slotklim.

Dumoulin (vierde in de rit) schoof op naar de tweede plaats in het klassement. De renner wacht onder meer nog een bergrit (zonder aankomst bergop) en een tijdrit.

Dumoulin staat op 1.59 van Thomas tweede. Froome is derde op 2.31. Primoz Roglic is vierde op 2.47 en heeft daarmee het podium in zicht. 

Steven Kruijswijk profiteerde van een terugval van Bardet en Landa en staat nu zesde in het klassement.

"Het was goed om tijd terug te pakken" zei Dumoulin na afloop. "Ik heb alles gegeven wat ik had. Thomas was sterker en daar moet ik mee leven. Ik zag dat Froome het lastig had, maar wist niet of hij blufte, dus wachtte ik met mijn aanval. Ik ging en ik probeerde, maar ik had de benen niet om Thomas en Roglic te lossen. Ik hou altijd een beetje vertrouwen en hoop, maar Thomas heeft bewezen de sterkste te zijn tot nog toe."

Ook Kruijswijk was blij met zijn optreden vandaag. “We hebben vandaag als ploeg goed gereden. Ik ben erg blij met wat we hebben laten zien. We hebben de koers mee gemaakt. Je weet dat zo’n korte etappe erg explosief is. Toen Primoz aanviel, bleven we vrij snel met een select groepje over. Op het laatste kon ik net niet mee. Wat wij hier laten zien, is wel een bevestiging dat we goed bezig zijn. De Tour is nog niet gedaan. Ik wil in Parijs zo hoog mogelijk eindigen, dus we gaan zeker nog wat proberen. We blijven vechten.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl