Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Peet naar zilver op EK Baan

Zondag 26 augustus 2018

Track - Steffie van der Peet heeft op de slotdag van het EK op de baan in Berlijn een zilveren medaille behaald.

Bij de beloften-vrouwen won ze zilver op de keirin. Alleen Nicky Degrendele was de eerstejaars belofte-vrouw uit Nederland de baas op de Zwitserse piste in Aigle. De Belgische is regerend wereldkampioene keirin bij de elite-vrouwen op dit onderdeel. Derde werd de Poolse Aleksandra Tolomanow.

Van der Peet was heel gelukkig met haar zilveren plak, zo zegt ze op de KNWU-website. "Ik startte met de ambitie om dit EK te verlaten met een medaille. Ik had op zich een goed toernooi met een persoonlijk record in de sprintkwalificatie en een vierde plek op de 500 meter. Maar je wilt op zo'n toernooi toch graag een medaille winnen. Ik zat direct na de start in het wiel van Degrendele en dat was natuurlijk de te kloppen vrouw op dit onderdeel. Heel even was ik haar kwijt, maar op het laatst kreeg ik haar wiel weer te pakken. Die kon ik volgen en zo behaalde ik volgens mij het maximale resultaat op dit onderdeel. En kan ik tevreden naar huis."

Vijf medailles voor Nederland

Nederland verliet de Europese titelstrijd met vijf medailles. Yanne Dorenbos (puntenkoers junioren) en Kirstie van Haaften (scratch beloften-vrouwen) wonnen een EUropese titel. Mylene de Zoete won brons op de afvalkoers bij de beloftenvrouwen, Marten Kooistra veroverde een medaille van dezelfde kleur op de scratch.

Foto: © Steve McEwen/KNWUEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl