Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bjorn Bakker wint openingsonderdeel finale clubcompetitie

Zaterdag 22 september 2018

Clubcompetitie - class="MsoNormal">Björn Bakker uit Wijnjewoude (NWVG-FILA-Cyclingteam) heeft het openingsonderdeel van de finale van de clubcompetitie gewonnen.

Tekst en foto: Rudie Ottens

De rappe Fries was na ruim 152 kilometer de snelste van een zeer omvangrijke kopgroep van ruim dertig renners, waarvan Wiebe Scholten uit Dieren (Sensa-Kanjers voor Kanjers) tweede werd en Bryan Bouwmans uit Gemert (WV De Jonge Renner) derde. De koers kwam, ondanks de wind en zo nu en dan een flinke plensbui, wat laat op gang. Wel waren er diverse valpartijen te betreuren. Ronde op ronde werd 'de boel' op de kant gezet en in de vijfde ronde, direct na twee valpartijen was het Hartthijs de Vries (NWVG-FILA), die op de lange brede weg buiten Delfzijl vol op kop ging rijden op het kantje en veertien man met zich mee kreeg. Drie man van Sensa-Kanjers voor Kanjers en ook drie man van West-Frisia, daarnaast nog twee renners van Wielerploeg Groot Amsterdam WPGA, NWVG-FILA en vijf eenlingen. Zij reden lange tijd op kop met een maximale voorsprong van ruim een minuut.

In de voorlaatste ronde ging het peloton vol rijden en vlak voor de negentien renners aansloten bij de kopgroep demarreerde Harry Sweering (West-Frisia) uit de kopgroep weg. Hij bleef niet weg en er was een grote groep van 34 man die de bel voor de laatste omloop van ruim 15 kilometer kreeg. In de slotfase ging Chiel Breukelman (NWVG-FILA) nog in de aanval, maar zijn voorsprong schommelde tussen de vijf en tien seconden. Hij ging nog met een voorsprong van tien meter door de laatste bocht, maar de aanstormende achtervolgers gingen er op en erover in de laatste honderd meter. Breukelmans ploeggenoot Bakker won dus voor Scholten en Bouwmans.

Bakker na zijn overwinning: ,,Het duurde zo lang dat er iets weg reed, ik baalde best wel dat ik die eerste waaier miste. Het was hopeloos, het gat met de kop was best groot, maar ook weer niet te groot. Chiel (Smit) en Adrie (Lindeman) gingen zo hard op kop rijden, dat het gat ook redelijk snel dicht was. Chiel Breukelman rijdt in de finale zo hard weg, terwijl we hadden afgesproken dat we met drie man wilden gaan sprinten. Hij haalde het niet en ik ging als derde of vierde de laatste bocht door en ging van vrij ver al de sprint aan. Het was net genoeg. We rijden voor het ploegenklassement en volgens mij zijn er maar weinig tijdverschillen,'' aldus een blije Björn Bakker.

Foto: © Archieffoto Rudie Ottens

1 37 Björn Bakker Wijnjewoude NWVG-FILA-Cyclingteam 3:16:35

2 15 Wiebe Scholten Dieren Sensa-Kanjers voor Kanjers

3 6 Bryan Bouwmans Gemert WV De Jonge Renner

4 61 Jelle Bootsveld Heino VolkerWessels Merckx Cyclingteam 

5 21 Jesper Rasch Zandvoort West-Frisia

6 98 André Luijk Nijkerk Smart Dry WV Eemland

7 71 Robin Lowik Vriezenveen Krush-WV IJsselstreek Cyclingteam

8 75 Sybren Welling Groningen WV de Kannibaal 

9 62 Gert-Jan Bosman Nijverdal VolkerWessels Merckx Cyclingteam

10 43 Arno Kleinjan Gouda Rabobank Plieger Jan van Arckel

11 77 Pim Cazemier Den Horn WV de Kannibaal

12 42 Aden Paterson Assen NWVG-FILA-Cyclingteam

13 23 Joury Ottenbros Heerhugowaard West-Frisia

14 41 Chiel Breukelman Gramsbergen NWVG-FILA-Cyclingteam 3

15 69 Gino Luca Vierhouten Ermelo Krush-WV IJsselstreek Cyclingteam  

Archieffoto: © Rudie Ottens

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl