Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen Healthy Ageing Tour voor Paracyclists

Maandag 15 oktober 2018

Nieuws - class="MsoNormal">De Healthy Ageing Tour voor mensen met een beperking  paracyclists krijgt geen vervolg. Dat heeft de organisatie besloten na een evaluatie met politie en betrokken gemeenten. De belangrijkste reden voor dit besluit is het grote niveauverschil dat bestaat in deze wedstrijdklasse.

 

"Hierdoor ontstaan grote tijdsverschillen binnen de wedstrijden. Organisatorisch kunnen we de veiligheid van de betrokken sporters helaas niet volledig garanderen. Ook is het een te grote belasting voor ondernemers en hulpverleningsdiensten. We vinden het jammer dat een vervolg van een wedstrijd voor deze sporters binnen de Healthy Ageing Tour niet mogelijk is. Ook omdat we het met veel plezier dit jaar voor hen hebben georganiseerd" zo zegt koersdirecteur Thijs Rondhuis.

De editie van dit jaar werd ook door de sporters enthousiast ontvangen. “Maar ook bij hen was bekend dat het om een pilot ging, waar we alleen mee door konden gaan als alle betrokken partijen groen licht gaven. Dat is helaas niet het geval."

De Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen is inmiddels een begrip op de wielerkalender. Ook de junior-vrouwen zijn een vaste waarde in het programma geworden. Deze wedstrijden hebben inmiddels door de internationale wielerbond UCI de wedstrijddata bevestigd gekregen. Het gaat om respectievelijk 10-14 april en 12-14 april.

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl