Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Moerenhout en Helmantel bondscoaches KNWU

Vrijdag 23 november 2018

Nieuws - De KNWU heeft Koos Moerenhout aangetrokken als nieuwe bondscoach bij de elite mannen en Adriaan Helmantel als nieuwe talentcoach voor de U23 categorie.

Voormalig beroepsrenner Koos Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op als bondscoach elite mannen en gaat deze functie part-time invullen. Moerenhout gaat de functie van bondscoach combineren met zijn huidige functie als ploegleider bij het Amerikaanse Hagens Berman Axeon Cycling Team. In het verleden leidde Moerenhout de vrouwen van het Rabobank-team. Adriaan Helmantel, nu nog actief als trainer van Team Sunweb volgt Peter Zijerveld op als talentcoach van de U23 categorie.

Dubbelfunctie Adriaan Helmantel

Helmantel gaat ter ondersteuning van de bondscoaches Koos Moerenhout en Loes Gunnewijk ook de elite mannen en vrouwen coachen tijdens de tijdritten op de mondiale wegkampioenschappen. Naast zijn functie in het wegwielrennen wordt hij ook performance coach van de duurrenners op de baan om hen optimaal te ondersteunen in trainingen en periodiseringen richting de kampioenschappen.

Talentontwikkeling

Peter Zijerveld gaat zich het komende jaar specifiek richten op het coachen van de junior mannen en talentontwikkeling van de jeugd. Talentontwikkeling is een speerpunt in zijn functie, waarbij Zijerveld met trainers en coaches van de wielerverenigingen intensiever gaat samenwerken om het opleidingsklimaat van wielertalent nog beter te maken.

Thorwald Veneberg

“Wij zijn blij dat met het aantrekken van Koos en Adriaan, er twee professionals komen die veel kennis en ervaring meebrengen van de wielersport. Met hen aan boord verwacht ik dat er een volgende stap gezet kan worden in de prestaties van de renners.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl