Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop Zevenheuvelen hoopt op nieuw parcours

Maandag 26 november 2018

Clubcompetitie - De latere wereldkampioenes Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten hebben achteraf de nieuwe route getest voor de Omloop der Zevenheuvelen. Die test was zo geslaagd, dat de clubcompetitierenners wellicht hetzelfde parcours voorgeschoteld krijgen.

De Omloop der Zevenheuvelen vindt in 2019 plaats op zondag 7 juli. Het wordt alweer de derde editie van het wielerevenement.  De wedstrijd maakt net als in 2018 weer onderdeel uit van de landelijke KNWU Clubcompetitie en wordt zelfs gepromoveerd naar de finalereeks daarvan, waardoor de wedstrijd nog belangrijker wordt. Naast deze klassieker kent ‘De Omloop’ ook weer een koers voor amateurs en voor recreanten, eveneens op het afgesloten parcours vol hoogtemeters.

Nieuw parcours

De organisatie hoopt 7 juli gebruik te kunnen maken van hun nieuwe parcours. “Toen eind augustus de Boels Ladies Tour, een profkoers voor dames, in Nijmegen neerstreek zijn wij gevraagd het parcours uit te tekenen. We hebben toen ons ideale rondje ingeleverd dat we tijdens onze eigen koers ook graag zouden zien. De Ladies Tour was de perfecte testcase”, aldus Joost van Wijngaarden, voorzitter van de organisatie achter de Omloop der Zevenheuvelen. Na wereldtoppers als Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen kunnen nu dus ook de lokale fanatiekelingen zich meerdere malen stuk bijten op de Van Randwijckweg en Oude Holleweg. “Als alles goed gaat, ja”, voegt Van Wijngaarden toe, “Om dit parcours te kunnen gebruiken, is de inzet van de landelijke politie-eenheid vereist. De aanvraagpapieren zijn ingediend, normaal gesproken zouden we groen licht moeten krijgen. We houden dus nog even een slag om de arm met de publicatie van ons definitieve parcours.”

Foto: © Zevenheuvelen/Sven Nijhof

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl