Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amstel Gold Race krijgt nieuwe startlocatie

Vrijdag 07 december 2018

Nieuws - De Amstel Gold Race, die verreden wordt op zondag 21 april 2019, verlegt de start In Maastricht van de Markt naar het Vrijthof.

Zowel de heren als de dames zullen gepresenteerd worden op een podium op het Vrijthof. Na de presentatie zullen de pelotons ook op het Vrijthof starten om vervolgens via Helmstraat, Grote Gracht, Markt en Hoenderstraat weer de Maas over te steken.  

“We hadden al enkele jaren het Vrijthof op het oog als startlocatie en toen de gemeente Maastricht met het voorstel kwam de startlocatie naar dit plein te verhuizen, hebben we direct toegehapt. We zijn zeer verheugd dat we het Vrijthof kunnen betrekken bij de start van de Amstel Gold Race. Na de toevoeging van de Amstel Gold Race Ladies Edition bleek de Markt al snel te klein. Omdat we nu een combinatie kunnen maken tussen Markt én Vrijthof kunnen we zowel de ploegen als ook de wielerliefhebbers meer ruimte bieden. Tussen de Markt en het Vrijthof komt een heuse parade waar de toeschouwers hun helden rustig kunnen bekijken op weg naar het presentatiepodium”, aldus de organisatie.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl