Kijk ook eens op

Volg onsGroenendaal richt zich bij Boels-Dolmans op de weg

Zaterdag 08 december 2018

Nieuws - Met de komst van Richard Groenendaal in de begeleidingsstaf geeft Boels-Dolmans geen impuls aan het offroad-programma. De voormalig wereldkampioen in het veld is puur ingehuurd voor de weg.

"Ik ga een dag of veertig met de rensters op pad. Soms is dat alleen, soms samen met Danny Stam" legde Groenendaal uit op de ploegvoorstelling van Boels-Dolmans in Heerlen. "Het gaat puur om de wegwedstrijden." 

Boels-Dolmans heeft met Christine Majerus een renster die zeer actief en ook succesvol is in de veldritten, Anna van der Breggen maakt incidenteel een uitstapje naar het veld, met name in het nationale circuit. "Christine heeft haar eigen team om zich heen en zal zich daar content bij voelen. Natuurlijk wil ik best meedenken als ze ernaar vraagt, ik denk dat er bij iedereen - met uitzondering van Mathieu van der Poel misschien - verbeterpunten zijn op het technische vlak. Maar ik ben daar simpelweg niet voor ingehuurd."

Groenendaal gaat voor het eerst in het vrouwenpeloton aan de slag. Hij zag de sport de afgelopen tien jaar snel professionaliseren. "Ik denk dat de verschillen tussen mannen- en vrouwenwielrennen kleiner zijn geworden. Ik heb met profs en met beloften gewerkt bij de mannen, ik denk dat we zo'n mix hier in het team ook hebben. De één zal je meer moeten aanreiken dan de ander, maar binnen het team kunnen de rensters ook veel van elkaar leren."

Hij zou nog wel een veldritploeg willen begeleiden in de winter. "Als het wegseizoen voorbij is, zou ik graag weer crossers gaan coachen. Dat valt denk ik perfect te combineren met deze job."

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl