Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rotterdam wil opnieuw start Tour de France

Zondag 09 december 2018

Tour de France - Rotterdam wil de Grand Départ van de Tour de France organiseren. De gemeente stelt zich kandidaat voor de tourstart in 2023, 2024 of 2025.

Onder de naam ‘Rotterdam Demarreert’ werkt de stad de komende jaren aan een landelijke samenwerking om meerdere etappes in Nederland te laten verrijden.

Rotterdam heeft goede ervaringen met het organiseren van de start van de Tour de France. De Rotterdamse Grand Départ in 2010 trok in dat weekend een miljoen bezoekers, beelden van de stad gingen de wereld over en 70% van de Rotterdammers was trots op de start van de Tour. In 2015 passeerde de Tour Rotterdam tijdens de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans.

Wethouder Sven de Langen (CDA) van sport: 'Onze stad is bij uitstek geschikt voor dit soort grote internationale evenementen. We willen dit echter niet alleen doen. Voor deze evenementen zoeken we de samenwerking met de andere grote steden in het land en met de gebieden om ons heen. We willen dat dit evenementen van heel Nederland worden. Wij willen daarvoor graag vol op de pedalen. Vandaar nu dit besluit en de uitnodiging aan anderen: doe met ons mee. Laten we er samen een feest voor heel Nederland van maken.'

Foto: © ASO

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl