Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WB Londen: Winst voor Buchli en Wild

Zaterdag 15 december 2018

Track - Matthijs Buchli heeft de keirin gewonnen in de wereldbeker op de baan in Londen.

De renner van BEAT wachtte lang, maar zijn versnelling bleek voor niemand te beantwoorden. Theo Bos eindigde op de derde stek.

Ik ben heel blij met deze race. Berlijn en Londen waren voor ons twee piekmomenten, waar we het maximale uitgehaald hebben met deze twee overwinningen op de Keirin. Het is altijd gaaf om met Theo in de finale te rijden. Hij doet al zo lang mee op het hoogste niveau. Ik had gehoopt dat hij met mij mee zou kunnen toen ik hem voorbijreed, maar ook goud en brons is prachtig.

"Het niveau ligt de afgelopen wereldbekers heel hoog, dus deze twee overwinningen betekenen veel voor mij. Ik hoop deze vorm te kunnen doortrekken en uitbreiden richting de wereldkampioenschappen, want daar is iedereen altijd in hun beste doen."

Theo Bos was achteraf zeer tevreden met de manier waarop zijn strategieën hem door de dag geholpen hebben: "In de eerste ronde zat ik in een heat met Glaetzer en Barrette in een zware rit. Ik besloot de sprint van kop af aan te gaan en kon de rit daarmee relatief makkelijk winnen. In de tweede ronde kwam het tempo vroeg heel hoog te liggen, wat mij in de kaart speelt. Ik kon in het derde wiel inpikken, maar omdat ik wist dat er rappe mannen als Glaetzer achter me zaten, ging ik voor de zekerheid nog eens aan, waardoor ik derde kon worden. "Voor de finale had ik al tegen Matthijs gezegd dat ik van kop af aan zou gaan. Toen hij mij vervolgens inhaalde, probeerde ik achter hem in te pikken, maar daar zat Awang toen al. Jammer dat we niet de 1-2 konden pakken, maar goud en brons is ook erg mooi. 

Kirsten Wild bleek een klasse apart op het omnium. De wereldkampioene op dit onderdeel ging met voorsprong het slotonderdeel (de puntenkoers) in en wist de zege daarin veilig te stellen.

Laurine van Riessen (BEAT) werd derde in het sprinttoernooi bij de vrouwen. "Ik ben heel blij met deze bronzen medaille. Mijn kwalificatietijd was wederom goed en dit keer gingen mijn ritten beter dan in Berlijn, dus daar ben ik ook heel erg blij mee. In de kwartfinale was ik net iets sterker dan mijn opponente, maar in de halve finale waren de rollen duidelijk omgedraaid. Ik heb toen alles op alles gezet om die bronzen medaille te halen en dat is gelukkig gelukt. Het feit dat ik vlak voor mijn rit, clubgenoten Theo en Matthijs ook twee medailles zag pakken maakt deze dag nog mooier."

 

Foto: © SW Pix - Sportfoto Gary Main 

 

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl