Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielerorganisator Henk Voogt overleden

Donderdag 27 december 2018

Nieuws - Henk Voogt, organisator van een groot aantal wielerwedstrijden in de regio Rotterdam (Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee) is op dinsdag 25 december (eerste kerstdag) overleden.

Na zijn pensionering als hoofd technische dienst bij het Waterschap de Brielsche Dijkring stapte Henk Voogt uit het Zuid-Hollandse Oudenhoorn begin jaren ’90 van de vorige eeuw de wielerwereld in. Eerst een periode als voorzitter van de Putse Rennersclub Delta in Spijkenisse, waarin onder zijn leiding het huidige parcours en clubgebouw werden gebouwd op sportpark Oostbroek. Later was hij de oprichter van de Stichting Wielersportpromotie Beneden-Maas. Onder de vlag van deze stichting zette Henk Voogt zijn schouders onder de Omloop van Voorne-Putten. Met zijn team slaagde hij er in korte tijd in deze wedstrijd van regionale amateurklassieker op te werken naar een internationale profklassieker in de UCI klasse 1.1. Onder andere Steven de Jongh, Graeme Brown en Theo Bos staan op de erelijst van deze klassieker die na twintig edities voor het laatst in 2011 onder de naam Tour de Rijke verreden werd.

Naast deze wedstrijd was Henk Voogt ook de grote man achter het naar Rotterdam halen van een wereldbekerwedstrijd voor vrouwen, de Rotterdam Tour. In totaal negen keer werd deze wedstrijd met start en finish in hartje Rotterdam verreden. Behalve deze koersen, organiseerde hij ook een aantal keren het profcriterium van Spijkenisse en toertochtversies van de Tour de Rijke. Ook was Henk Voogt binnen de wielerbond KNWU in een aantal commissies actief. Henk Voogt stond bekend als een bevlogen en gedreven organisator die zonder omwegen te werk ging, waarbij hij discussies en conflicten niet uit de weg ging om zijn doel te bereiken. Henk Voogt is 88 jaar geworden.

Foto: © Sportfoto Chantal Beltman was één van de winnaressen van de Rotterdam Tour

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl