Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lucinda Brand wint NK veldrijden (+video)

Zondag 13 januari 2019

Nederlandse kampioenschappen - Lucinda Brand heeft het NK Veldrijden gewonnen. Daarmee volgde de renster van Sunweb zichzelf op.

Achter Marianne Vos werd Maud Kaptheijns derde.

Het waren Brand, Vos en Denise Betsema die het snelst vertrokken waren in Huijbergen. Vanuit de achtergrond maakten Maud Kaptheijns en Annemarie Worst de aansluiting. Dat duurde niet lang, want even later waren Brand en Vos gevlogen. Kaptheijns wist toen de derde stek te pakken. "Ik was niet in paniek na een mindere start - ik schoot uit mijn pedaal. Ik had vooraf met mezelf afgesproken dat ik hier niet aan de druk ten onder zou gaan, zoals ik bij twee eerdere crossen wel had. Ik ben rustig gebleven en plukte ook de vruchten van mijn trainingen in 'De Sahara' bij Lommel. Ik had specifiek op het lopen in het zand getraind, dat betaalde zich uit. Ik denk dat ik trots mag zijn op de derde plaats op zo'n sterk bezet NK. Voor hetzelfde geld word je met dezelfde vorm vijfde in Nederland." 

Marianne Vos kon lang volgen, maar moest toen afhaken. "Lucinda gooide het tempo fors omhoog en ik kon een ronde volgen, maar toen ging ze te hard voor mij. Ik denk dat ik moet concluderen dat de vorm nog iets beter moet richting de wereldkampioenschappen, maar er is nog tijd. In de wereldbekers in Pontchâteau en Hoogerheide wil ik de puntjes op de i zetten om straks op het WK nog iets beter voor de dag te komen. Ik wil straks meedoen voor de wereldtitel, maar ik weet nu al zeker dat Lucinda een geduchte concurrente wordt."

Lucinda Brand was in haar nopjes met de winst. "Ik was goed vandaag, dat merkte ik al snel. Ik heb het tempo dan ook hoog gehouden en ik kon in een goed en hard ritme omhoog lopen. Initiatief nemen loont hier wel, je kunt hier je concurrentie onder druk zetten. Het is heel mooi als je een kampioenschap kunt winnen als er zoveel concurrentie is. Ik ga een weekje trainen in Spanje, daarna rijd ik in Hoogerheide en ik wil vooral gezond blijven richting Bogense. Of ik daar dan kan winnen, dat zien we daar wel."

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl