Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild begint WK Baan met zilver

Woensdag 27 februari 2019

Track - Kirsten Wild heeft zilver behaald op het wereldkampioenschap baan zilver behaald op het onderdeel scratch.

De titelverdedigster moest de Britse Elinor Barker op de piste in Pruskow voor laten gaan. Het brons ging naar Jolien D'hoore.

De finale van de wedstrijd werd ontsierd door een massale valpartij net achter Wild en D'hoore. Onder anderen Amalie Dideriksen was daar het slachtoffer van.

Kirsten Wild kampte na afloop met gemengde gevoelens. "Op een WK win je ook een zilveren medaille. Ik denk dat ik op waarde geklopt werd. De Britse verraste me met haar aanval en daardoor reageerde ik eigenlijk iets te laat. Als ik eerder in haar wiel had gezeten, had ik misschien nog een kans gehad, maar ik was net te laat. Ik ben net als vorig jaar goed in orde, maar vorig jaar won ik goud met die goede benen, nu zilver. Het allerliefst wil je graag een regenboogtrui winnen, maar dat zat er op dit onderdeel niet in. Dit geeft zeker ook vertrouwen voor de rest van het toernooi. Ik wist al dat het moeilijk zou worden om het gouden toernooi van Apeldoorn te evenaren, maar er zijn voor mij gelukkig nog meer kansen op goud. Dan gaan we het gewoon opnieuw proberen."

Foto: © SW-Pix/UCIEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl