Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ten Dam hoopt bij CCC wel Tour te rijden

Dinsdag 05 maart 2019

Tour de France - Hij was er klaar voor om zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis te zetten bij Sunweb, maar Laurens ten Dam voelt zich nu op zijn plek bij CCC. Getreuzel en een streep door de Tour bij zijn vorige werkgever brachten hem tot de beslissing te kiezen voor zijn huidige ploeg.

Dat zegt de ervaren Noord-Hollander in Cycling.be. 

"Die onduidelijkheid omtrent een eventuele contractverlenging bij Sunweb irriteerde me wel enigszins”, geeft Ten Dam toe. “Vooral omdat ik toch een sterke Giro had gereden, waarin ik veel werk had opgeknapt voor Tom Dumoulin. Werk waar ook Tom zelf heel tevreden over was. Vervolgens werd ik op het laatste moment opgeroepen voor de Tour, als vervanger van de geblesseerde Wilco Kelderman. En ik stond er opnieuw, met een voorbereiding van drie weken in Noord-Holland in de benen. Een jonge renner hoef je zoiets niet te vragen, maar ik was op de afspraak – ook in de bergen, in de belangrijkste koers van het jaar. Daar verwacht je wat meer waardering voor. En als je dan ook nog hoort dat het er niet naar uitziet dat je met Tom Dumoulin de Tour de France van 2019 gaat rijden – wat toen nog het absolute hoofddoel van de ploeg was – dan sta je op zijn minst open voor een ander voorstel.”

Hij heeft plannen genoeg voor de toekomst, een lijst met gravel- en MTB-wedstrijden waar hij nog rijden wil. "Maar tegelijkertijd heb ik momenteel zo veel plezier in het fietsen dat ik eigenlijk nog niet aan stoppen denk”, beseft hij. “Dat komt nog wel. Momenteel kan ik nog steeds het mooiste vak ter wereld uitoefenen, dus ik wil me daar nog even volledig op focussen. De Tour de France rijden, dat is toch waar je ooit wielrenner voor geworden bent?"

Foto: © Sportfoto

Laurens ten Dam vertelt ook over zijn streng regime in "Laurens de losbol? Ik ben juist superfanatiek", over wat zijn verblijf in de VS hem bracht, over zijn podcast, over zijn rol in zijn nieuwe team en nog veel meer.

Verder heeft Cycling.be interviews met Tiesj Benoot, Jasper Philipsen, Patrick Lefevere, een vergelijking van regenkleding, wordt gekeken hoe een budgetfiets zich verhoudt ten opzichte van een topfiets en wordt gekeken naar nieuwe Vlaamse hellingen.

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl