Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Opnieuw podiumplaatsen voor selectie op WK Para-Cycling

Zaterdag 16 maart 2019

Track - Ook op de derde en voorlaatste dag van het wereldkampioenschap Para-Cycling op de baan was er succes voor de Nederlandse ploeg.  Op zaterdag g zorgden Daniel Gebru Abraham (brons op de individuele achtervolging), de tandems Larissa Klaassen/Imke Brommer en Tristan Bangma (zilver en brons op de 1 KM tijdrit) voor nieuw succes.

Het succesverhaal van de derde dag begon met brons voor Daniel Gebru Abraham. “Ik was goed vandaag, maar ik miste de benen voor een allerscherpste tijd. Toen ik in de kleine finale stond, wilde ik heel graag het brons veroveren. Daar ben ik vol voor gegaan. Ik ben blij dat het gelukt is. Er zijn ook kansen voor mij op de scratch zondag, maar daar ben je toch meer afhankelijk van anderen. Op dit tijdsonderdeel had ik het zelf in de hand.”

Ook het tandemduo Larissa Klaassen/Imke Brommer  deed mee voor de medailles. Het relatief nieuwe koppel – voor het eerst werd door hen gezamenlijk deelgenomen aan een WK -  moest alleen de duimen leggen tegen Sophie Thornhill/Scott Helen. Het minmale verschil (0.7 seconden) biedt perspectief richting de Paralympische Spelen van Tokio. Larissa Klaassen zei na afloop “In Manchester bij de wereldbeker in januari waren de winnaars op dit WK ze nog ruim twee seconden sneller. We komen dus steeds dichterbij ze, dat belooft veel goeds richting Tokio. Daar willen we ze pakken.” Tristan Bangma en Patrick Bos wonnen gisteren al brons op de achtervolging en reden op zaterdag opnieuw ijzersterk,  maar brons bleek het hoogst haalbare.

foto (c) Sportfoto-Dick Soepenberg

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl