Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zuiderzeeronde is voor Bakker

Zaterdag 13 april 2019

Clubcompetitie - De Zuiderzeeronde is gewonnen door Björn Bakker. Hij versloeg André Luijk en Ramon van Bokhoven in de sprint met een groep van vijftien renners.

Van Bokhoven leidt in de clubcompetitie.

Bakker maakte ook al deel uit van een kopgroep van achttien. De renner van John Deere-NWVG reed net voor het ingaan van de slotronde met een nieuwe groep van elf renners weg, waar later vier man bij aansloten. "Je durft na zo'n dag niet meer helemaal te rekenen op je sprint, maar ik voelde bij het aangaan toch dat de benen nog goed waren. Het was wel echt mijn weer. En als je dan een klassieker wilt winnen, dan het liefst onder dit soort omstandigheden." 

In de Veenkoloniën won de ploeg van John Deere-NWVG het dagklassement, maar miste men het podium. Bakker gaf toe dat het meer voldoening gaf nu als winnaar gehuldigd te mogen worden."We gaan in principe voor de daguitslagen, voor de winst. En dan rolt er uiteindelijk vast ook wel een goede uitslag in de clubcompetitie uit."

Ramon van Bokhoven stond voor de tweede week op rij als derde op het ereschavot en kreeg behalve de jongerentrui ook de trui van leider in de clubcompetitie om de schouders. "Natuurlijk wil ik ook graag winnen, maar het geeft heel veel voldoening dat ik nu weer voor de zege mee speel. Het begon voor mij met mooie uitslagen in de criteriums, nu gaat het heel lekker in de clubcompetitie en hopelijk kan dat in de toekomst ook lukken in de topcompetitie."

UITSLAG

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl