Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boven tweede in eindklassement Pays de Vaud

Zondag 02 juni 2019

Nieuws - Lars Boven is tweede geworden in het eindklassement van de Tour de Pays de Vaud. De Twentse coureur hield in de slotrit zijn podiumplaats vast.

De Duitser Mario Brenner - die drie van de vijf ritten won - werd als eindwinnaar gehuldigd. Behalve Boven eindigde ook Enzo Leijnse (zesde) voorin het klassement.

Boven zelf – die eerder dit jaar al indruk maakte met een derde plaats in Parijs-Roubaix voor junioren – was ook zeer content. "Ik had dit zeker niet van tevoren verwacht. Ik kijk het meest content terug op de proloog en de tijdrit. Ik begon deze wedstrijd met een tweede stek op 14/100e  van een seconde en was in de langere tijdrit derde op vijf tellen van de winnaar, vooraf had ik niet gedacht dat niveau te halen. Vandaag was nog een zware dag. Ik voelde me redelijk goed, maar niet goed genoeg om de 36 seconden achterstand op de klassementsleider goed te maken. Ik heb dus vooral gereageerd op de aanvallen van anderen, maar uiteindelijk finishten we nog met een behoorlijk grote groep vandaag" zei hij op de site van de KNWU.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl