Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Scholten wint in Roden, Lowik eindwinnaar

Zondag 16 juni 2019

Clubcompetitie - Wiebe Scholten van Sensa-Kanjers voor Kanjers heeft de slotrit gewonnen van het Wielerweekend Roden. 

Hij bleef samen met Wessel Krul van WPGA vooruit nadat hij ontsnapt was uit een kopgroep van 21.  Krul werd tweede en kreeg de prijs voor de strijdlust.

Robin Lowik werd eindwinnaar. Scholten mocht als tweede mee op het podium, Gino Luca Vierhouten derde.

Daarmee kreeg Allinq-De IJsselstreek de eindzege in het Wielerweekend van Roden en zag ploegleider Marc Zonnebelt zijn plan slagen. Hij koos er zaterdag voor Marien Bogerd op te stellen voor de ploegentijdrit, wetende dat deze renner uit Kootwijk niet op zondag koerst. "Maar hij maakte zo het verschil in de ploegentijdrit, dat het de gok waard was. En die pakte goed uit, al ging het zeker niet vanzelf vandaag."

Dat kon Lowik bevestigen. Allinq-De IJsselstreek had aanvankelijk niemand mee in een kopgroep van twintig, maar de Vriezenvener maakte in zijn eentje de sprong. "Ik was te goed om in het peloton te rijden en besloot het erop te wagen. Het was nodig voor het klassement. Heel mooi dat ik hier uiteindelijk als winnaar staan, maar dit is ook echt nadrukkelijk een teamprestatie, we hebben er met z'n allen - inclusief Marien - hard voor gewerkt. Maar persoonlijk kan ik deze zege ook gebruiken."

Ramon van Bokhoven zat mee in de kopgroep, maar reed lek en verloor zo de aansluiting en de leiderstrui. Wel bleef hij in het bezig van de Natusport-jongerentrui. André Luijk nam de blauwe leiderstrui van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie over. "Ik denk een mooie bekroning voor een heel constant seizoen, alleen in de Veenkolonien heb ik de slag gemist, maar verder was ik er altijd bij. Of ik de trui houden kan? Ik wil dat wel proberen, maar wil eerst kijken hoe het gaat in de Zeven Heuvelen Omloop. Als ik er dan nog goed voor sta, kan ik mijn vizier op de eindzege richten."

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

TUSSENSTAND

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en Koffie



Eerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl