Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Specialized heerst op NK wegwielrennen bedrijven

Maandag 17 juni 2019

Nederlandse kampioenschappen - Het eerste NK wegwielrennen voor bedrijven is verreden. Dat team Specialized 2 het klassement over de Cyclo en de ploegentijdrit won, was geen verrassing. Specialized, tevens gastheer van het evenement, had namelijk twee sterke teams afgevaardigd. 

Vooraan was het keihard koers, waarbij Gideon van der Molen en Hannah van Boven de snelsten bleken bij de licentiehouders. Maar daarachter was er een grote variatie aan deelnemers, van voormalige wedstrijdrenners die nog een keer een wedstrijdje wilden spelen, tot pure toerfietsers die genoten van de omgeving en het weer.

 Al snel vertrok echter alweer het eerste team in de ploegentijdrit, het BEAT team van vluchtelingen die nog maar kort in Nederland zijn. Van de bedrijfsteams die daarna startten was Specialized 2, ook overall winnaar, het snelst. Onderweg werden de teams op vier plaatsen aangemoedigd door buurtbewoners die hun eigen feestje organiseerden aan het parcours.  

Naast de eerste drie teams van het NK wegwielrennen voor bedrijven, werd tijdens het wielercafé ook het team gehuldigd dat SamenOm (vereniging van bedrijven die fietsgebruik stimuleren) kampioen werd: Team Tennet. Aan de winnaar van de ploegentijdrit werd de Sjaak Reumer Trofee uitgereikt. Die is vernoemd naar Sjaak Reumer, die langjarig organisator van wielerevenementen in Montferland is en afgelopen jaar stopte.

Het NK Wielrennen voor bedrijven wordt op 23 juni vervolgd met de Montferland Mountainbike Marathon.


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl