Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk mikt op podium en ritzege in Tour

Woensdag 03 juli 2019

Tour de France - Steven Kruijswijk sloeg er de Giro d'Italia voor over en leefde nog specifieker en gerichter toe naar de zomerperiode. Het doel: het podium in de Tour de France. Een realistisch doel, zo meent hij in een interview in Cycling.be.

Hij heeft een duidelijke analyse gemaakt. "Mijn verwachting is dat ik in de tijdrit wel wat tijd ga verliezen op specialisten als  Geraint Thomas, maar ik hoop de schade wel beperkt te houden. Tegelijkertijd verwacht ik daar zelf wel een kloof te kunnen slaan op de pure klimmers. De sterke tijdrijders zal ik dan in de bergen moeten aanvallen. Ik hoop sterk genoeg te zijn om daar enkele keren echt het verschil te kunnen maken. Het is lastig omdat de anderen dan weten dat je ook boniseconden kunt winnen als je voorin rijdt. Maar onmogelijk is het niet gezien mijn vorm van vorig en dit jaar."

Maar de wensenlijst van de kopman van Jumbo-Visma is met het podium niet compleet. "Een rit winnen zou het plaatje wel echt compleet maken, moet ik eerlijk toegeven. Dat zou ik echt heel mooi vinden.” Ook de ploegentijdrit is een rit om met vertrouwen naar uit te kijken. “We hebben als team een aantal sterke ploegentijdritten neer gezet dit jaar, er is veel in dit onderdeel geïnvesteerd. Nee, daar hoef ik geen angst voor te hebben." Kruijswijk vertelt verder over veranderingen in zijn voorbereiding, het steeds professionelere klimaat bij zijn team en het combineren van zijn ambities met die van Dylan Groenewegen.

In het julinummer met Tourgids van Cycling.be ook interviews met Geraint Thomas, Greg van Avermaet en Annemiek van Vleuten. Uitgebreide ritanalyses van de Tour met Bernard Hinault en aandacht voor de fietsen van BMC en Wilier.

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl