Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tulner wint Omloop der Zevenheuvelen (+video)

Zondag 07 juli 2019

Clubcompetitie - Rens Tulner heeft de Omloop der Zevenheuvelen gewonnen, een wedstrijd uit de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.

De coureur van De Jonge renner won de sprint van een kopgroep van achttien. Teede werd Yentl Ruijmgaard, derde Antonie van Noppen.

Een kopgroep van zeven kleurde de finale van de koers. Daarbij zaten Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Wim Wittenburg (De Jonge Renner), Harry Sweering, Bart Lemmen (West-Frisia), Ethan Batt (Willebrord Wil Vooruit), Jasper Ockeloen (WASp) en Meindert Weulink (Wielerploeg Groot-Amsterdam). De zeven wisten ruim een minuut aan voorsprong te vergaren, maar zagen vanuit de achtergrond toch achttien man aansluiten. Daarbij de leider in het Natusport Jongerenklassement, Ramon van Bokhoven.

Ondanks een late poging van Jasper de Laat (Tempo Hoppenbrouwers) en een vroege aanzet richting de streep van Gijs Leemreize (Sensa-Kanjers voor Kanjers) bleef de groep van uiteindelijk achttien bijeen voor een sprint omhoog. Daarin toonde Rens Tulner zich veruit de snelste.

Tulner wilde graag voor de winst gaan, maar wist met Ramon van Bokhoven ook een ploeggenoot voorin, die voor een goed klassement in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie gaat. "Ik zei tegen Ramon dat hij in mijn wiel moest gaan zitten en te proberen uit mijn wiel te komen. Ik wist dat ik goede papieren had om te winnen, want ik voelde me de gehele wedstrijd goed. Ik was ook zeer gemotiveerd voor deze koers, had er al de hele week naar uitgekeken. Aanvankelijk hadden we Wim Wittenberg van voren en daarmee zaten we als ploeg goed. Maar toen er gesprongen werd, heb ik niet getwijfeld en naar voren gereden. Het is dan wel lekker om het af te kunnen maken."

Voor Van Bokhoven had er wellicht meer ingezeten, maar de Brabander toonde zich realistisch. "Ze gingen de sprint van ver aan, maar dat was niet in mijn voordeel. Het is mooi dat we hier als ploeg winnen en dat ik weer wat in weet te lopen op leider André Luijk. Mijn doel is niet alleen de jongerentrui te behouden, maar vol voor de eindzege in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie te gaan. Ik ga natuurlijk gewoon voor het hoogst haalbare."

André Luijk behield echter de leiding in het algemene klassement. En daar was de renner van Smart Dry Eemland blij mee. "Ik wist dat deze wedstrijd mij het minst zou liggen van allemaal. Toch ga je voor het hoogst haalbare. Maar na vijf ronden had ik al met kramp af te rekenen en toen wist ik dat ik het niet meer in eigen hand had. Maar ik maak nog altijd kans op de eindwinst, sta er momenteel goed voor en dus zal ik er ook alles aan doen om deze trui te behouden."

In de ploegenstand deed de winnende formatie van vorig jaar - Sensa Kanjers voor Kanjers - een goede zaak met  een attractieve koers en de meeste punten. De ploeg staat nu derde en loopt in op koploper VolkerWessels-Merckx en runner-up Allinq-Krush-De IJsselstreek. Deze ploegen kenden een mindere dag in de heuvels rond Nijmegen.

UITSLAG

STAND

Foto: © Sportfoto

WIN 'MIJN TOUR DE FRANCE' VAN GERAINT THOMAS

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl