Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slotetappe Olympia’s Tour is bekend

Vrijdag 12 juli 2019

Nieuws - De slotetappe van de Olympia’s Tour vindt dit jaar plaats in Tiel. Op zondag 20 oktober zijn de start en finish voorzien in het centrum op de Veemarkt.

Tiel ontving de afgelopen jaren vaker wielerkoersen, zoals enkele keren de Boels Ladies Tour. Nu is de oudste etappekoers van Nederland te gast en wordt hier in het hart van de Betuwe de eindwinnaar gehuldigd, die plaats zal nemen op een erelijst met onder anderen Dylan van Baarle, Lars Boom, Servais Knaven en Cees Priem. 

Er is een etappe voorzien van 162 kilometer. Nadat de coureurs twee grote ronden van 30,8 kilometer af hebben gelegd, wacht hen nog zes ronden van zeventien kilometer. Daarmee krijgt het publiek de renners veelvuldig te zien bij de aankomst, maar tegelijkertijd wacht de coureurs een mooie slotetappe met selectieve elementen als een open landschap en smalle dijken.  Eerder werd al bekend dat Olympia’s Tour Voorst (Gelderland) aandoet.

Sinds vier jaar wordt de wedstrijd als beloftenwedstrijd verreden voor teams van zes renners. Daarmee keerde de organisatie met succes terug naar de status van opleidingskoers, waar talenten een podium vinden om zich in de kijker van profteams te rijden. Zo debuteerde de winnaar van 2016 Cees Bol onlangs in de Tour voor Sunweb en maakte zijn opvolger op de erelijst Pascal Eenkhoorn deel uit van de klassiekerploeg van Jumbo-Visma rond Wout van Aert. Ritwinnaars als Kristoffer Halvorsen en Fabio Jakobsen rijden inmiddels in de tricots van gerenommeerde profteams als respectievelijk Team INEOS en Deceuninck-QuickStep. Jakobsen werd onlangs Nederlands kampioen bij de profs in Ede.  Jan Willem van Schip (Roompot) tenslotte kroonde zich dit voorjaar tot wereldkampioen puntenkoers op de baan.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl