Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk doet goede zaak in tijdrit Tour

Vrijdag 19 juli 2019

Tour de France - Steven Kruijswijk heeft een solide tijdrit neergezet in de Tour de France. De Brabander werd zesde in de rit tegen de klok in Pau.

In het begin leek Kruijswijk zich in de strijd om de dagzege te mengen, maar de renner van Jumbo-Visma gaf in de slotfase iets toe. Wel steeg hij naar de derde plaats in het klassement.

De gele trui bleef in handen van Julian Alaphilippe. Hij won ook de rit tegen de klok.

Kruijswijk was vanzelfsprekend onder de indruk van de val van ploeggenoot Wout van Aert, de ritwinnaar van eerder in de week moest de strijd staken.

"Na de valpartij van Wout moest ik mij herpakken. Het is jammer dat het gebeurd is en zoiets gun je niemand”, aldus Kruijswijk. “Ik denk dat ik zelf een prima tijdrit gereden heb. Het parcours was voor mij ideaal en het gevoel was best goed. Ik wist dat het eerste gedeelte mij het beste moest liggen met al die venijnige klimmetjes. Het laatste stuk was toch een stuk vlakker. Tot het tweede tussenpunt ging het erg goed. Ik had wel verwacht iets in te leveren op het einde. De verschillen zijn klein en ik verwacht dat het nog een spannende Tour gaat worden. Voor nu staan we er goed voor.”

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl