Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk derde op Tourmalet

Zaterdag 20 juli 2019

Tour de France - Steven Kruijswijk is derde geworden op de Col du Tourmalet. De Brabander moest winnaar Thibaut Pinot en gele truidrager Julian Alaphilippe voor laten gaan.

Ook Bernal, Buchmann en Landa zaten op de top van deze col nog van voren, waar Geraint Thomas tijd moest toegeven op de toppers. De Brit hield maar twaalf seconden over van zijn marge op Kruijswijk.

In de laatste kilometers van de Tourmalet nam Team Jumbo-Visma het heft in handen. De Plus en Bennett trokken zo hard door dat amper tien renners konden volgen. Kruijswijk streed lang voor de ritzege, maar kon de versnelling van eerst Pinot en daarna Alaphilippe niet overtreffen. 

“Dit was een prima dag voor ons”, aldus Kruijswijk. “Ik denk dat mijn niveau goed is. Laurens en George reden zo hard, dat ik ze moest temperen. Toen ik achterom keek, zag ik dat er nog maar tien man konden volgen. Toen heb ik mij gericht op de laatste vijfhonderd meter. Ik ben goed gefinisht en dit biedt perspectief. De ploeg was vandaag echt heel sterk. Dat is echt heel mooi om te zien. De eerste tien dagen deden we mee met de sprints en nu zijn we nog met drie renners vertegenwoordigd bij de laatste tien op de Tourmalet. Na het verlies van Wout moesten we ons herpakken en de knop omzetten. Ik denk dat dat wel gelukt is. Ik ga elke dag het maximale geven. Als ik dit de komende week kan vasthouden dat ziet het er goed uit voor het podium. Maar je ziet ook bij sommigen dat het zo voorbij kan zijn. Dus ik reken mij nog niet rijk voor het podium.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl