Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema is vierde in Tourrit naar Gap

Woensdag 24 juli 2019

Tour de France - De zeventiende etappe van de Tour de France is gewonnen door Matteo Trentin.

De Italiaanse Europees kampioen van Mitchelton-Scott reed weg uit een omvangrijke kopgroep en behaalde zo een vierde ritsucces voor zijn formatie.

Mollema was aanvankelijk niet mee toen de kopgroep in twee stukken brak, maar maakte de sprong naar voren op de laatste beklimming en sprintte uiteindelijk achter Trentin en Asgreen mee om de derde plek. Die sprint won echter Greg van Avermaet.

De Groninger maakte nog een bescheiden sprong in het algemeen klassement, waar hij nu in de top 20 staat.

Bij Jumbo-Visma kon men concluderen dat Kruijswijk goed door deze rit gekomen was. Kruijswijk: “Het was vooral de bedoeling om attent te blijven, jezelf in deze hitte goed te verzorgen en vooral geen tijd te verliezen. We namen het initiatief naar de slotklim toe om in een goede positie aan de klim te beginnen. Dat is gelukt. De komende drie dagen gaan nog zwaar genoeg worden. Ik voel me in ieder geval nog goed.” 

“Het was vandaag nog warmer dan gisteren. Dus het was goed afzien”, aldus Mike Teunissen. “Het doel vandaag was om Steven zo goed mogelijk van voren te houden en vooraan aan de klim af te zetten. Dat was vandaag het enige doel. Dat is gelukt. Je moet iedere dag scherp zijn, want er kan altijd iets gebeuren. De komende dagen zal ik Steven proberen te helpen waar ik kan en voor de rest zal het vooral in steun zijn van Dylan om hem door de Alpen te loodsen.” 

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl