Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk zakt naar vierde plek in Tour

Donderdag 25 juli 2019

Tour de France - Steven Kruijswijk heeft na de eerste Alpenrit een positie verloren in het algemeen klassement van de Tour.

Omdat Egan Bernal bij de andere favorieten weg reed op de slotklim en uiteindelijk 32 seconden pakte op de anderen, staat de Brabander van Jumbo-Visma nu vierde.

De dagzege ging in deze achttiende rit naar Nairo Quintana. De Colombiaan bleef over uit een omvangrijke kopgroep, waar aanvankelijk ook Mike Teunissen en Dylan van Baarle deel van uitmaakten.

Hij deed ook een goede zaak in het klassement en staat nu zevende. Julian Alaphilippe overleefde deze eerste Alpenrit. De Fransman moest wat tijd toestaan op de beklimming van de laatste berg, maar sloot in de afdaling naar Valloire weer aan bij de anderen.

“Ik ben de dag goed doorgekomen”, aldus Kruijswijk. “In de afdaling van de Galibier was het even alle hens aan dek. Toen Alaphilippe terugkwam, was het zaak om de schade te beperken op Bernal. Ik wilde ook niet teveel risico’s nemen. Dat het op het laatst begon te regenen was niet ideaal. Het was een slopende dag met die drie lange beklimmingen. Niemand durfde vroeg te gaan, omdat ze bang waren zichzelf tegen te komen. Ondanks dat ik me niet super voelde, heb ik de etappe overleefd.”

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl