Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk wint tijd op Alaphilippe in ingekorte rit

Vrijdag 26 juli 2019

Tour de France - Steven Kruijswijk heeft een minuut terug gepakt op gele truidrager Julian Alaphilippe in de tweede Alpenrit in de Tour, maar de Brabander verloor tijd op Egan Bernal.

De rit werd ingekort vanwege extreem weer. Hoewel de renners al in de afdaling van de Col de l'Iseran reden, werd door sneeuwval besloten dat de tijden op de top telden.

Egan Bernal trok de aanval op de Col de l'Iseran, nadat Steven Kruijswijk een eerste versnelling plaatste. Julian Alaphilippe kraakte en Bernal nam zoveel tijd dat hij de leiding overnam in het klassement.

Kruijswijk vond het na het zien van de beelden een terechte beslissing. “Doorfietsen was zeker geen optie met die hagel en modderstromen. Wel jammer, want we waren goed op weg. Het plan was om Laurens mee te sturen in de kopgroep. Dat is gelukt. Ik voelde me goed en probeerde het op de Iseran. Toen Bernal ging, kon ik niet mee. Laurens was heel sterk en bleef daarna rijden tot de top zodat we erna tijd zouden kunnen terugpakken met de wetenschap dat het nog ver was naar de finish. Natuurlijk reed ik vol op de Iseran, maar niet zo voluit als wanneer ik had geweten dat daar de streep zou liggen. De extra secondes die Bernal daar pakt en ik niet pak op onder anderen Alaphilippe en Landa, zijn zonde. Dit is overmacht, maar nog niet het einde. Morgen gaan we er weer vol voor al zal het slechte weer wellicht dan ook van invloed zijn”, besluit Kruijswijk strijdvaardig.

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl