Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk rukt op naar podium in laatste bergrit

Zaterdag 27 juli 2019

Tour de France - Steven Kruijswijk is na de laatste bergrit in de Tour de France gestegen naar de derde plaats.

Zonder pech en ander onheil staat de Brabander daarmee zondag als derde op het eindpodium in Parijs.

Vincenzo Nibali won de etappe.

De mannen van Jumbo-Visma zetten de concurrenten vanaf het begin van de slotklim onder druk. Julian Alaphilippe werd het belangrijkste slachtoffer, hij viel van het podium.

Het geel blijft om de schouders van Egan Bernal, die naast Kruijswijk ook Geraint Thomas mee op het podium krijgt.

In de ingekorte etappe vanuit Albertville zette Kruijswijk zijn Team Jumbo-Visma-ploeggenoten vrijwel vanaf de voet van de 33 kilometerlange klim naar Val Thorens op kop van het peloton. Het strakke tempo van vooral George Bennett en vervolgens Laurens De Plus zorgde ervoor dat Julian Alaphilippe brak op een tiental kilometer van de meet. Kruijswijk werd achtste in de etappe.

“Dit is waar ik voor kwam. We hebben er alles aan gedaan en als het dan lukt, dan denk ik dat ik daar wel heel trots op mag zijn”, aldus Kruijswijk. “Het moest van heel diep komen. Ik zat er al een aantal keren heel dichtbij. Ik ben altijd hard blijven werken en blijven vechten. En de ploeg is altijd in mij blijven geloven. Dat het nu lukt, dat is met geen woorden te beschrijven. De ploeg heeft superwerk geleverd. We wisten dat we aan de bak moesten, dus namen we vanaf het begin al het initiatief. Het tempo van George en vooral Laurens was zo strak dat iedereen aan zijn limiet reed. Dat was goed voor mij. Ik had wel verwacht dat Alaphilippe ging kraken, maar ik moest ook nog Buchmann in de gaten houden. Ik ben tot op de streep blijven vechten en ik moest het gewoon afmaken voor de jongens. Ik ben echt blij dat het gelukt is.” 

Foto: © Sportfoto.nlEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl