Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK MTB: De Knegt rekent op vrouwen

Donderdag 29 augustus 2019

Elite men - Hoewel hij met de afzegging van Mathieu van der Poel niet over de Europees kampioen bij de elite kan beschikken, reist bondscoach Gerben de Knegt wel degelijk met ambities af naar het wereldkampioenschap mountainbike in Mont Sainte Anne. Dat zegt hij op de speciale WK-pagina van de KNWU.

“Met name voor Anne Terpstra en Anne Tauber zie ik medaillekansen bij de vrouwen. En wellicht kan belofte David Nordemann opnieuw verrassen. Over de hele linie verwacht ik dat we goed van voren zullen presteren.”

De Knegt beschikt niet over Van der Poel, maar wel over Milan Vader, de nummer drie van het afgelopen Europees kampioenschap in Brno. Hij wil de lat niet te hoog leggen voor de in Sittard woonachtige Zeeuw. “Milan heeft me dit jaar echt verrast met het hoge niveau dat hij haalt. Met een derde plek op het EK en een zesde plek in de wereldbeker in Val di Sole laat hij zien dat hij op een goede dag echt met de besten mee kan doen. Bovendien is voor hem de druk enigszins van de ketel nu hij zijn olympisch nominatie op zak heeft. Ik ga nu niet direct van hem verlangen dat hij in Canada opnieuw voor het podium mee gaat spelen, maar ik ben wel heel benieuwd hoe ver hij kan komen bij dit WK.”

Medaillekansen voor Tauber en Terpstra

Bij de vrouwen zijn de verwachtingen hoger gespannen. “Anne Tauber en Anne Terpstra doen dit seizoen regelmatig mee voor de podiumplaatsen. Dit is wel een WK natuurlijk en het is zeker niet vooraf gezegd dat ze die posities ook nu zomaar gaan halen. Maar de mogelijkheid is er zeker. Tauber ziet dit als haar favoriete parcours, dan is het mooi voor haar dat juist hier het WK gehouden wordt.” 

Foto: © Sportfoto - Rob Jones

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl