Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pit wint in Ursem tweede onderdeel finale clubcompetitie

Zaterdag 14 september 2019

Clubcompetitie - Het tweede onderdeel van de finale van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie is bij de vrouwen gewonnen door Annet Pit.

 De Zwolse wist een solo van bijna twintig kilometer winnend af te ronden. Haar maximale voorsprong van 45 seconden slonk in de slotfase snel, maar Pit hield een handvol seconden over. De renster van Merida-De Adelaar was heel blij met de zege. “Ik heb dit seizoen veel criteriums gewonnen, maar een wedstrijd als deze – met de beste clubrensters aan het vertrek – telt nog net wat zwaarder.”

 

De finale van de clubcompetitie is bij de teams een tweestrijd tussen Jan van Arckel en De Kannibaal. Pit: “Ja misschien werd er achter mij wel naar elkaar gekeken, maar dat heb ik natuurlijk niet gezien. Het was gewoon een goed moment om aan te vallen, maar het was best zwaar om zover alleen te rijden, want er was toch ook nog wel wat wind. Ik had gehoopt dat ik nog gezelschap kreeg, maar ik redde het ook alleen. Ook dankzij het goede afstopwerk van mijn ploeggenoten daarachter op de smalle wegen.”

Amber van der Hulst werd tweede, Mylene de Zoete derde. Beide rensters rijden voor Jan van Arckel.

Van der Hulst had op meer gehoopt. "Morgen willen we graag een treetje hoger. We waren goed op dreef vandaag. Het was een mooi open parcours, maar de wind ontbrak om er echt een koers van te maken."

1 PIT Annet Merida Adelaar Ladies Team 1:27:16

2 HULST Amber van der Jan van Arckel 0:05 

3 ZOETE Mylene de Jan van Arckel 0:06

4. MEIJERING Mareille WV de Kanibaal  

5 MEISTROK Susanne Jan van Arckel

6 HAAN Noa de SWABO Ladies.nl (Regioteam)

7 BAPTISTA Kim Westland Wil Vooruit

8 BOOGAARD Emma Westland Wil Vooruit 

9 BAKKER Minke Jan van Arckel

10 PEETOOM Kirsten Restore Cycling Team  

Foto: © Sportfoto - Dick Soepenberg

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl