Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Bokhoven en VolkerWessels winnen clubcompettie

Zondag 15 september 2019

Clubcompetitie - De Nederlandse Loterij Clubcompetitie kende twee overduidelijke winnaars na afloop van het finaleweekeinde: VolkerWessels-Merckx won de ploegenstand, Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner) schreef het eind- en jongerenklassement op zijn naam.

Van Bokhoven leidde voor aanvang van de finale al wel in het Natusport Jongerenklassement, maar wist de leiding in het algemeen klassement in het bezit van André Luijk (Smart-WV Eemland). Met name in de twee omlopen - zaterdag in Ursem en zondag in Enkhuizen - maakte de Brabander echter de beste indruk. Hij was twee keer mee, waar Luijk net zo vaak de slag miste. "Ik wist al dat ik goede papieren had na zaterdag, toen was de situatie al in mijn voordeel. Ik kon zowel in een kopgroep als in het peloton winnen. Maar als je dan nog een keer weet weg te komen, dan weet je dat de eindzege binnen is. Ik ben heel blij met deze prijs. Ik wil graag een stap hogerop naar continentaal niveau en hoop me zo op de kaart gezet te hebben. De eindzege dank ik aan mijn constantheid, dat was bij de junioren al mijn wapen. In 2018 was ik door ziekte niet in mijn beste doen, maar dit jaar heb ik me weer laten zien." 

Bij VolkerWessels-Merckx was er na afloop blijdschap en opluchting te bespeuren. "Het was natuurlijk niet goed dat we maar met één man mee zaten, waar de concurrentie twee renners van voren had. Maar na zaterdag hadden we wat marge en was het zaak om het verschil met de koppositie zo klein mogelijk te houden" aldus Max Kroonen, die voor de ploeg dit jaar de Parel van de Veluwe won. "We maken met dit team een stap naar het continentale niveau. Dat geldt ook voor mij. Ik heb daar zin in."

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

STANDEN

Ramon van Bokhoven aan het woord:

 

Max Kroonen van VolkerWessels-Merckx

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl