Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga naar brons op EK Scratch

Donderdag 17 oktober 2019

Track - Wim Stroetinga heeft brons veroverd op het EK Scratch in Apeldoorn.

De Friese routinier zag de Spanjaard Sebastian Mora Vedri ontsnappen in de slotfase. In het peloton bleek alleen de Griek Christos Volikakis sneller.

Stroetinga kon goed leven met zijn bronzen plak. "Ik had tijdens de wedstrijd oplettend gereden voor het geval dat er een groep weg zou rijden, maar die energie kwam ik op het laatst wat te kort. De zege zat er vandaag gewoon niet in, daar was de Spanjaard te sterk voor. Tweede was misschien mogelijk geweest, maar als ik eerlijk ben moest ik best diep gaan voor die derde plaats. Ik zat eigenlijk iets te ver naar achteren, maar ik kon - net als Matthijs Buchli deed in zijn zilveren race op de keirin in Rio - me er mooi tussendoor wurmen en brons winnen."

Voor eigen publiek kwam hij daarmee goed uit de verf. "Het is natuurlijk mooi om een prijs te pakken als je een kans krijgt om te rijden. Ik houd mezelf er een beetje mee op de kaart in de strijd met Roy Eefting (die zilver won op het WK op dit onderdeel, red)  om de startplaatsen op de scratch. Hij is een goede sprinter die na een niet al te zware race goed kan finishen, ik kan in een zware wedstrijd beter uit de voeten."Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl