Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint Europese titel afvalkoers

Donderdag 17 oktober 2019

Track - Kirsten Wild heeft haar Europese titel binnen. De Overijsselse won goud op het onderdeel afvalkoers.

In de sltofase rekende ze af met Emily Nelson, die woensdag nog het onderdeel scratch won. Derde werd Nikola Plosaj uit Polen.

Het onderdeel afvalrace is niet olympisch, maar de wedstrijd staat morgen wel ook op het programma van het olympische onderdeel omnium.

Wild begon het toernooi met een zevende plek op de scratch. "Dat was achteraf een dure wake up call. Ik denk ook niet dat ik achteraf verkeerde keuzes maakt. Toen ik die wedstrijd terug keek, vond ik dat ik het niet slim aangepakt had. En natuurlijk sluipt er dan ook iets van twijfel in. Maar ik weet ondertussen ook dat elke wedstrijd weer een nieuwe kans biedt. In het omnium kun je de onderdelen niet los van elkaar zien, omdat de punten daar dan ook doorwegen in de volgende wedstrijd. Maar hier kon ik gewoon opnieuw voor goud gaan. Vooraf zeg je dat je vooral voor de olympische punten gaat op het omnium en de koppelkoers gaat, en dat is hier ook het belangrijkste doel, maar natuurlijk vind ik het leuk om hier voor die met oranje volgepakte tribunes te winnen. Het is leuk om met een prijs naar huis te gaan." 

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl