Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parel van de Veluwe van de kalender in 2020

Dinsdag 04 februari 2020

Clubcompetitie - De Parel van de Veluwe stond op 3 juni 2020 op de agenda. De editie van 2019 werd met veel inzet van alle betrokkenen en medewerking van de gemeente en politie op het laatste moment alsnog georganiseerd. 

Om dat mogelijk te maken werd alleen de mannenwedstrijd georganiseerd en moest de vrouwenwedstrijd gecanceld worden. 

De woensdagmiddag en het lastige tijdstip van de aankomst in Harderwijk, teruglopende sponsoring en de gewijzigde inzet van politie heeft de organisatie doen besluiten de editie van 2020 niet door te laten gaan.

"Samen met alle betrokkenen gaan we de komende periode bekijken hoe de Parel van de Veluwe een doorstart kan maken in 2021  in een andere vorm, mogelijk als omloop" laat organisator Wim Jansen weten. "Als gevolg van het gewijzigde beleid van de politie om wielerevenementen op andere wijze te ondersteunen, hadden we in 2020 graag een andere invulling aan de Parel van de Veluwe willen geven. Er is echter is meer tijd nodig om dit de juiste structurele vorm te geven. Daarom een jaar zonder de Parel van de Veluwe." 

 

De vrouwenwedstrijd stond sinds 1985 op de kalender, drie jaar later werd de mannenklassieker toegevoegd. In 2001 werd de wedstrijd al eerder niet verreden als gevolg van de MKZ-crisis. De laatste editie werd gewonnen door Max Kroonen uit Diepenveen. Op de erelijst bij de mannen staan de huidige profs Jetse Bol, Maurits Lammertink en Dylan Groenewegen. De vrouwenwedstrijd staat op het palmares van olympisch kampioenes als Monique Knol, Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Sara Carrigan. Annemiek van Vleuten, Lorena Wiebes en Kirsten Wild wonnen de wedstrijd ook. De organisatie was oorspronkelijk in handen van Evert Schuit, maar die droeg de wedstrijd over aan een stichting die voortkwam uit De IJsselstreek. Toen zij in 2019 de handdoek dreigden te moeten werpen, werd Wim Jansen ingeschakeld. Hij organiseert dit jaar het NK Tijdrijden in Emmen en mag zich een ervaren organisator noemen. Ook hij moet nu toezien hoe de wedstrijd tijdelijk verdwijnt, maar geeft aan de wedstrijd absoluut terug op de kalender te willen plaatsen.

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl