Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos mikt op wereldtitel en wereldrecord

Donderdag 27 februari 2020

Track - Theo Bos was snel klaar met het keirintoernooi op het WK baanwielrennen in Berlijn. Maar de coureur uit Hierden putte wel vertrouwen uit zijn ritten. De wereldtitel op de kilometer op vrijdag en het wereldrecord op dezelfde afstand later dit jaar in Bolivia zijn de komende uitdagingen voor de meervoudig wereldkampioen op de sprintonderdelen. 

De mondiale titel is zijn eerste doel. “Ik kan op snelheid niet veel meer verbeteren op mijn leeftijd, maar de nieuwe fiets (KOGA Kinsei) en andere aanpassingen op het materiaal moeten mij erin doen slagen om de wereldtitel te behalen. Ik zou graag winnen in Berlijn, mijn broers en ouders zijn er. Mijn vader en moeder vieren hun 50-jarig huwelijk hier en komen kijken. Ik leen het pak van Harrie Lavreysen vrijdag – hij is wel gewassen overigens – met een wat lagere kraag waardoor ik voluit kan racen. Ik denk dat de titel er in kan zitten en ga voor goud vrijdag.”

Vervolgens rijdt Bos in Bolivia op grote hoogte om het wereldrecord aan te vallen. “Ik blijf mezelf graag uitdagen en wil graag een wereldrecord op mijn naam brengen. Het kan nu nog. Ik heb nog niet over mijn verdere toekomst nagedacht, maar het zou heel mooi zijn als ik nog een wereldtitel en -record kan realiseren.” Het huidige record van 56,303 werd ook op hoogte gereden door François Pervis. 

Bos liet ook noteren dat hij zich in juni meldt voor de bike-off voor de startpositie op de Olympische Spelen. "Maar het zal wel een uitdaging worden om Roy van den Berg te verslaan" schat hij zijn kansen daar niet zo heel hoog in.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl