Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roy Eefting verrast met brons op puntenkoers

Vrijdag 28 februari 2020

Track - Roy Eefting heeft verrassend brons gewonnen op de puntenkoers, het onderdeel waarop Jan Willem van Schip vorig jaar wereldkampioen werd.

Eefting wist een ronde te nemen en stelde in de slotronde zijn medaille veilig. Gisteren werd hij vijfde op de scratch. Toen zei hij niet te veel te verwachten van de puntenkoers. "Daarin ben ik een outsider" zei hij toen.

Nieuw-Zeelander Corbin Strong won de wedstrijd met 38 punten, de Pool Pszczolarski werd tweede met 32 punten, Eefting verliet de piste met 30 punten. 

Al snel pakte Eefting een ronde. “Ik had in het begin een goed moment, daardoor scoor je zo veel punten dat je de hele wedstrijd op podiumkoers staan. Dat was een goed begin van de koers. Toen heb ik heel wat ronden jankend in het wiel gezeten. Dit is niet mijn beste onderdeel, dat ik hier podium rijd mag je best een verrassing noemen. Gisteren was ik misschien wel één van de besten in koers en dan lukt het niet. Vandaag was ik zeker niet bij de sterksten, maar tactisch pakte ik de goede momenten."

Foto: © FrontalVision-Arne MillEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl