Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Trots en zorgen voor Bastiaansen bij presentatie DFVCT

Zaterdag 29 februari 2020

Clubcompetitie - Bij de presentatie van het Dutch Food Valley Cycling Team kon René Bastiaansen als ploegleider van deze formatie trots vooruit blikken op het nieuwe seizoen. Als voorzitter van de stichting clubcompetitie maakte hij een meer sombere balans op. Bastiaansen zegt met zijn team tegen de stroom in te roeien in een tijd waarin clubs verdwijnen. “Eén van de problemen van dit moment is dat de grotere clubs de renners van andere clubs opslokken, waardoor we dit jaar in de clubcompetitie twee of misschien drie teams moeten missen. Ik denk dat wij met het Dutch Food Valley Cycling Team laten zien hoe het ook kan. Bij ons moeten renners lid zijn van hun eigen vereniging Axa Valleirenners (Veenendaal), JvR-De Batauwers (Tiel), R&TC Groenewoud (Nijmegen). RETO Arnhem (Arnhem) em W.V. Ede (Ede) , maar bieden wij als team deze coureurs de gelegenheid om een mooi programma te rijden. Een programma waar de afzonderlijke verenigingen niet toe in staat zijn.”

Op de agenda van de ploeg staan dit jaar de Nederlandse Loterij Clubcompetitie, vrije klassiekers, Oympia’s Tour, de Arden Challenge, 10 klassiekers in België, de Midden Brabant Poort Omloop, omlopen in Nederland, België en Duitsland , een vijfdaagse etappekoers in Polen (UCI-2.2), een Wielerweekend in Zweden en dankzij wildcards wedstrijden in de Nederlandse Loterij Topcompetitie.  Bastiaansen noemt het programma als één van de sterke punten van de ploeg.  Behalve de genoemde verenigingen mogen ook studenten uit de Food Valley, wielrenners met een vluchtelingenstatus in dit gebied en enkele buitenlandse talenten zich aansluiten bij het team. Bastiaansen: “Twee jaar geleden hebben we een mooie stap gemaakt als team, vorig jaar hebben we die positie kunnen consolideren, maar we hopen de sprong naar de top van het clubwielrennen in 2020 definitief te maken.”

Bastiaansen sprak als voorzitter van de stichting clubcompetitie wel zijn zorgen uit over de staat van het Nederlandse wielrennen. “Een belangrijke reden dat de grotere clubs groter worden en de kleinere clubs gemarginaliseerd worden, is de impact van de diverse competities. Die impact is voor veel teams te groot. Wij zijn al 1,5 jaar bezig om daarover in gesprek te komen. Ondertussen gebeurt er datgene waarvoor we gewaarschuwd hebben, er vallen clubs en organisatoren om. Op de één of andere manier lijkt het alsof het een onderwerp is, waarvoor geen plaats is op de agenda van de KNWU. Men staart zich blind op de successen in de top. Terwijl wij ons grote zorgen maken, omdat de clubs naar onze mening de basis zijn voor het Nederlandse wielrennen. De politie-inzet heeft het vraagstuk alleen maar groter gemaakt. Wij begrijpen de door de KNWU gemaakte keuzes op dit gebied niet en het verbaast ons dat er nooit overleg is geweest. Wat ons betreft is dit niet acceptabel en moet het radicaal anders. Het voelt alsof er geen plan is en daar hebben we juist nu grote behoefte aan. Het is zaak dat we er samen de schouders onder gaan zetten. Wat ons betreft is het tijd voor een taskforce om het clubwielrennen te redden!”. De stichting zit binnenkort met de commissie wegsport en de directie van de KNWU om tafel om samen naar een oplossing te zoeken.

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl