Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dorpenomloop Rucphen is voor David Dekker

Zondag 08 maart 2020

Elite men - David Dekker heeft in de sprint de Dorpenomloop van Rucphen gewonnen.

De renner van SEG Racing won vorige week ook al de Ster van Zwolle.

Een kopgroep met Steven Lampier (Ribble), Wim Wittenberg (De Jonge Renner), Luuc Bugter, Yves Coolen (BEAT), Jordi Meeus (SEG), Mario Spengler (Lotto-Kern Haus), Jens Reynders (Hagens Berman Axeon) en Julien van den Brande (Tarteletto-Isorex) kleurde het laatste koersuur. Onder initiatief van Riwal (rijdend van Reinders) en Metec-TKH werden zij tot de orde geroepen.

Daan Hoole van SEG probeerde het peloton nog eens uit elkaar te trekken, maar de hoofdmacht zwelde weer aan tot een omvangrijke groep. Toen het stil viel was het Tim Bierkens die ten aanval trok namens Allinq-Krush-IJsselstreek. Hij hield lang stand, maar het peloton kwam in het zicht van de slotkilometer terug op zijn wiel, waarna Dekker de sprint won in Rucphen. Brenton Jones en Matthew Bostock van Canyon werden tweede en derde in deze UCI 1.2-wedstrijd.

Dekker stond afgelopen week ook al als derde op het podium van de sterk bezette GP Samyn en boekte dus al twee zeges in een internationaal veld. "Ik ben nog bezig aan een ontdekkingstocht. Mijn doel is om prof te worden en ik ben heel blij dat ik zo voortvarend aan het seizoen te zijn begonnen."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl