Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop der Kempen vindt geen nieuwe datum

Zaterdag 04 april 2020

Nieuws - De Omloop der Kempen zocht maar vond geen nieuwe datum. Daardoor gaan de Nederlandse Loterij Topcompetitie-wedstrijden voor vrouwen en mannen niet door in 2020.

John van den Akker legt uit hoe dat komt: "De wielerkalender biedt niet veel ruimte, maar er waren naar onze mening mogelijk nog wat gaatjes waar onze Topcompetitie koers, voor zowel mannen als ook vrouwen, nog tussen zou kunnen passen. Daarbij waren we uiteraard ook afhankelijk van de medewerking van de diverse gemeentes waar de koers passeert. En als dat allemaal past moest er ook nog ruimte zijn in de agenda van het team van Politie begeleiding. Kortom, het was een stevige puzzel om nog een nieuwe datum te vinden in het najaar van 2020. Vandaag viel echter definitief het doek voor de editie 2020. Als organisatie kregen we geen garantie van de Politie dat de intensieve begeleiding van onze grote vrouwen- en mannenkoers door de Kempen te realiseren is. En dan houdt het op, zonder politie begeleiding kunnen we niet koersen…"

"Zeer spijtig, want sinds 1950 is deze koers nog altijd verreden. Maar begrijpelijk gezien de huidige situatie" besluit Van den Akker.

Foto: © CyclingOnline.nl Vorig jaar soleerde René Hooghiemster naar de winst in VeldhovenEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl