Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Willebrord WV heeft ambities met beloften

Woensdag 15 april 2020

Elite men - Waar bij de elite/beloften van Willebrord Wil Vooruit dit jaar met een kleine kern werd gewerkt, wil de vereniging in 2021 het roer drastisch omgooien, met een internationaal wedstrijdprogramma met etappekoersen in het buitenland,  wedstrijden van de Holland Cup, U23 Cup en de Clubcompetitie.

De begeleiding  wil hierbij graag (jonge) nationale en internationale ambitieuze renners de kans geven om het maximale uit zijn carrière te halen. Daarbij kiest de ploeg specifiek voor een internationaal wedstrijdprogramma met wedstrijden in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk om om een zo volledig mogelijke ontwikkeling te waarborgen.

Hiermee wil de ploeg aansluiten bij de internationale uitstraling en programma van de eigen juniorenploeg en renners. Hierdoor verkleint de stap voor renners die op termijn de stap willen maken naar een continentale ploeg. 

"Zoals Willebrord Wil Vooruit bekend staat, ligt de ambitie hoog en zal het aan mogelijkheden niet ontbreken" klinkt het in de vereniging.

De ploeg wordt geleid door Rinus Verboom, Jelle Meesters en Wim Sitters. Verboom was in het verleden onder meer bondscoach van de Nederlandse en Amerikaanse vrouwen.  Daarnaast zullen de lijntjes met de juniorenploeg, die gedeeltelijk ondersteund wordt door Jumbo Visma Academy en geleid door Davy en Marcel Gunst, worden aangetrokken. "Gedurende de laatste decennia zijn uit dezelfde opleidingspyramide renners als Moreno Hofland, Thomas de Gendt, Sebastian Langeveld, Niki Terpstra, Ian Stannard, Ben Tulett, Lucas Eriksson, Olav Kooij, Finn Fisher Black, Vegard Stokke, Bas van der Kooij, Jason van Dalen en Jan Maas voortgekomen."

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl