Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eroe.cc: komt beste wielerbroek uit Polen?

Woensdag 20 mei 2020

Products - Er wordt, dankzij de bijzondere tijd waarin we leven, meer gefietst dan ooit. Fantastisch, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Maar zorg ook dat je fietst met een degelijke broek, want er is niets zo vervelend als zadelpijn omdat je geen goede broek hebt. En juist die broek heb ik de afgelopen tijd mogen testen! Verrassend genoeg is het geen groot en bekend merk dat een uitstekende en betaalbare wielerbroek op de markt brengt, maar een kleine gepassioneerde speler uit Polen. Polen zegt u? Wordt daar ook gefietst dan? Jazeker! 

Misschien zie je ze wel eens langskomen in je Instagram of Facebook tijdlijn, de advertenties van Eroe.cc. De bewering "Wold's Best Bib Shorts" maakte mij nieuwsgierig en als ik nergens een test kan vinden, van het voor fietsers toch zo belangrijke kledingstuk, zoek ik contact. Mogen we bij Cyclingonline die bewering eens aan de tand voelen? Niet veel later wordt er een pakketje bezorgd en heb ik die bewuste broek in mijn handen. Om het geheel af te maken zit er ook een mooi shirt bij en een paar spierwitte sokken. 

Eroe.cc is het bedrijfje van de Poolse gran-fondorenner Przemek Zawada. Het verhaal achter de broek is simpel en compact. Przemek is een fanatieke fietser die in 2017 voor het eerst deel nam aan het Poolse Gran Fondo kampioenschap, een serie van wedstrijden van 200 tot 300 kilometer lang. De Poolse amateurrenner verteerde die afstanden goed maar liep tegen een probleem op. "Tijdens die wedstrijden zit je zo 5 tot 8 uur in het zadel en ik kwam er al snel achter dat ik nergens de goede fietsbroek kon vinden die voldeed aan mijn behoefte." Zijn oplossing was er een die niet elke fietser zal nemen: "er zat dus niets anders op om die broek dan maar zelf te gaan ontwerpen en (later) fabriceren. Ik vond de juiste zeem, toevallig ook nog eens de duurste zeem ter wereld, en van het één kwam het ander."

perfecte pasvorm

De hierboven genoemde zeem is het eerste dat opvalt als ik de broek uit de verpakking haal. Zo'n centimeter dik voelt het compact en stevig, dit is duidelijk geen flutzeempje dat er prachtig uitziet maar op de fiets niets doet. Het lycra zelf voelt uitermate zacht aan en de naden zijn binnenin goed afgewerkt. Aan de onderzijde is de broek afgewerkt met een stevige elastische band. Een aantal siliconden'grippers' in de vorm van het Eroe.cc logo (dat erg lijkt op het loge van het Leopard team) voorkomen dat de broek omhoog kruipt. Aan de buitenkant is het credo (for every day heroes) van het bedrijf verwerkt. Het rugpand is gemaakt van een ademende stof terwijl de 'teugels' van de broek van een stevige kwaliteit elastisch band gemaakt zijn.   

als gegoten

Als ik de broek voor het eerst aan trek, wordt duidelijk dat de pasvorm super is. De broek zit mooi strak en comfortabel. En dat wordt niet anders als ik op de fiets stap. Mijn achterste zakt comfortabel op het keiharde carbonnen Fizik zadel dat ik bij broektesten gebruik. In de vele kilometers die ik er vervolgens mee fiets blijft die eerste indruk overeind. Dit is een fantastische broek! 

Het gevoel goed op de fiets te zitten wordt nog eens versterkt door het door de Poolse ontwerper Pawel Swanski-ƐƖ (13 ondersteboven) shirt dat ik erbij draag. Een mooi donkergroen perfect afgewerkt stak zittend shirt met een open hals. Gemaakt van ook weer een superzachte dunne stof heeft het een aantal bijzonderheden. Niet alleen bestaan de zijpanden uit een ademend materiaal, aan de rechterkant zit een klein zakje dat speciaal is ontworpen om er een gelletje of reep in te stoppen. Op deze manier kun je altijd snel bij de benodigde brandstof. De vier zakken, drie 'gewone' met een vierde ritszakje voor sleutels of kleingeld, zijn aan de binnenkant versterkt met elastisch band. Het band voorkomt niet alleen dat de achterzakken uitscheuren door veel gebruik, maar draagt ook nog eens bij aan de pasvorm. Om te voorkomen dat je last krijgt van de onderkant van de rits is er een klein beschermingsflapje genaaid. Tot slot zijn de mouwen zonder naad afgewerkt, een dun laagje siliconen voorkomt dat ze opkruipen. 

eind goed, al goed

Ik kan er nog heel veel woorden aan vuil maken, maar dat is niet nodig. Want ik kan iedereen alleen maar aanraden om de Eroe.cc broek aan te schaffen. Voor 95 euro heb je een broek in handen die zich probleemloos kan meten met de bekende topmerken als Castelli en Rapha. Super comfortabel, met een topzeem en na de nodige wasbeurten nog steeds als nieuw uitziend. En omdat een topbroek ook een goed shirt verdient, Eroe.cc heeft een mooie collectie met een aantal unieke ontwerpen.  Ze zijn allemaal van dezelfde kwaliteit als het Swanski-ƐƖ shirt. Wil je in je eigen stijl rondfietsen, dan kan dat zeker. 

Meer info 

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl