Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zwift NL League op E-Racing TV goed voor vervolg

Zondag 07 juni 2020

Nieuws - De Zwift NL League voor onder meer professionals, continentale-, clubrenners en gewoon liefhebbers blijkt een groot succes. Naast de in totaal 588 deelnemers hebben circa 9.000 wielerliefhebbers de vijf virtuele wielerwedstrijden in de Zwift NL League live bekeken op E-Racing TV.

Tekst: Dan Rolandus

"’We zijn pas met dit evenement begonnen, hebben nooit reclame gemaakt en zijn blij dat er ondanks de zomerse dagen zoveel liefhebbers de wedstrijden via facebook op E-Racing TV hebben gevolgd’’, kijkt Lieven Anthonise terug op de vijf voorbije (huis)evenementen. ‘’Iedereen reageerde positief. In de tijd van corona kunnen er geen wedstrijden worden gereden. In de virtuele wedstrijden krijgen de renners toch het gevoel te kunnen strijden tegen gasten, die zij ook op de weg tegen komen. De renners wilden ondanks de tropische hitte in huis, de schuur of in de garage toch de uitdaging aangaan. De deelnemers, die één of meerdere wedstrijden hebben gereden, komen uit diverse landen en de continentale- en clubteams voornamelijk uit Nederland.’’ De teams uit Nederland zijn onder meer Metec-TKH, A Bloc, VolkerWessels-Merckx, Beat Cycling Club, Vlasman, HSK Trias/Mooi Jong, West-Frisia, Team Invicta, De Jonge Renner, Sockeloen Cycling Club, TWC De Kempen, WPGAmsterdam, De Volharding en DeKo Bikesport.

Maico Voets

De broers Lieven en Witten Anthonise hebben naar aanleiding van de coronacrisis in samenwerking met de Zwift NL-community de grootste E-Racing competitie in Nederland op E-Racing TV in het leven geroepen. "Veel mensen reageerden enthousiast op het concept waarop wij dachten hier iets mee te moeten doen met gastrenners, een presentator en een analist.’’ De eerste virtuele wielerwedstrijd uit een serie van zes werd gewonnen door de 21-jarige Vincent Hoppezak (WPGAmsterdam) uit Nieuwerkerk aan de IJssel. Maico Voets (Dutch Racing) uit Huizen zegevierde in de volgende drie edities. De vijfde klimetappe (Three Sisters Reverse met als scherprechter de Epic Kom) over 46 kilometer, waaraan 210 ‘huisfietsers’ (A, B, C en D-categorieën) aan deelnamen, leek na een lange vlucht met de Oostenrijker Stefan Kirchmaier (KCycling) een prooi te worden voor Scottie Weiss, maar de veteraan uit Amerika werd na een onreglementaire race uit de uitslag verwijderd. Stefan Kirchmaier werd in zijn eerste deelname uitgeroepen tot winnaar. Professional Etienne vaan Empel (Vini Zabù-KTM) finishte als tweede en Jordy Buskermolen (HSK Trias/Mooi Jong) uit Kudelstaart klokte de derde tijd. De 27-jarige Maico Voets, die alle wedstrijden in actie kwam, leidt het algemeen klassement in de A-categorie.

Live-uitzending

De vijfde etappe werd live uitgezonden vanuit de studio van E-Racing TV in Dordrecht. Adne van Engelen (Bike Aid), de Belg Julien Van Den Brande (Tarteletto-Isorex) en Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels-Merckx) waren de acteurs in de studio. Van Engelen (foto, elfde) en Van Den Brande (zestiende) konden goed mee op het klimparcours. Sprinter en hardrijder Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland raakte bergop verder achterop. Yoram Grootveld was de presentator, de broers Anthonise verzorgden het verslag en John den Braber draafde op als analist. ‘’We nodigen bij elke wedstrijd drie renners uit om hun inspanningen op de Zwift in de studio te vertonen.’’ Aanstaande woensdag wordt de zesde en laatste virtuele etappe over 49 kilometer verreden op het heuvelachtige WK parcours van Richmond waar Peter Sagan in 2015 de wereldtitel behaalde. Maico Voets gaat in de laatste etappe op voor de eindoverwinning. De kanshebbers voor de overige twee podiumplaatsen zijn Mick Kemper (West-Frisia), Frank van den Broek (SWABO) en professional Etienne van Empel, die één wedstrijd minder heeft gereden. Maico Voets, Mick Kemper en Etienne van Empel zijn tevens de gastrenners in de studio. Oud-prof Léon van Bon is eveneens te gast. ‘’Als de competitie is afgelopen gaan we met Zwift evalueren, het enthousiasme peilen bij onder andere de deelnemers. Als er geen koers is, zijn de virtuele wedstrijden voor elke liefhebber, ongeacht het niveau, een mooie prikkel om met dit concept door te gaan’’, aldus Lieven Anthonise. Woensdag 20.00 uur Live op https://www.facebook.com/eracingtv

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl